Kız Kulesi'nin yeniden ziyarete açılacağı tarih belli oldu

TAKİP ET

Bir süre önce restore edilmeye başlanan ve yeni hali merak edilen Kız Kulesi'nin yeniden ziyarete açılacağı tarih belli oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Mart ayı sonuna kadar çalışmaların tamamlanacağını ve Kız Kulesi'nin açılacağını duyurdu.

Reklam
Reklam

Üsküdar’da bulunan Kız Kulesi, geçtiğimiz aylarda örtüyle kapatılmış ve restorasyon çalışmaları başlamıştı. Kız Kulesi’nin yıkıldığı yönündeki iddialar bir çok kişinin tepkisini çekmişti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, merakla beklenen Kız Kulesi’nin restorasyon çalışmalarının ne zaman tamamlanacağını duyurdu. Ersoy, daha önce restorasyon çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada "Bir hortumda gidecek, orta şiddetli bir depremde yok olacak hale gelmişti" demişti. Kız Kulesi’nin yeniden ziyarete açılması için artık sayılı günler kaldı.  

MART AYI SONUNDA AÇILACAK

Kız Kulesi’nin yeniden ziyarete açılacağı tarih belli oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, çalışmaların artık sona yaklaştığını belirterek Mart ayının sonunda kulenin yeniden ziyarete açılacağını duyurdu.