Kızılay'ın AHBAP'a çadır satmasına AK Parti'den ilk yorum: Keşke yapmasaydı

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaraların sarılmaya çalışıldığı dönemde Kızılay ve Ahbap çadır satışı tartışmaları gündem olmuştu. Kızılay'ın Ahbap'a çadır satışı yapması günlerdir gündemden düşmezken AK Parti'den konuyla ilgili ilk yorum geldi.

Reklam
Reklam

Kızılay’ın Kahramanmaraş merkezli depremlerin 3. gününde ünlü şarkıcı Haluk Levent’in kurucusu olduğu Ahbap Derneği’ne çadır satışı yapması günlerdir gündemden düşmüyor. Günlerdir tartışılan bu konuyla ilgili hem Kızılay, hem de Ahbap peş peşe açıklamalar yapmıştı. Konuyla ilgili yorumları merak edilen AK Parti’den ilk açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’dan geldi. Turan, ‘Keşke böyle ağır ve acılı bir günde satış yapmasaydı’ ifadelerini kullandı.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ BÜLETN TURAN’DAN AÇIKLAMALAR

Kızılay’ın Ahbap’a çadır satışı ile ilgili tartışmalar devam ederken AK Parti’den konuyla ilgili ilk yorum geldi. Günlerdir tartışılan konu hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ‘Kızılay, bir devlet kurumu değil. Kızılay, kendi tüzel kişiliği olan bir dernek. Kızılay bizim; tartışalım, eleştirelim fakat 154 yıldan beri bizim kurumumuz. En zor zamanda milletin yanında yer almış özel bir kurumumuz. 1913’te kamu yararı kararı verilmiş. Şu an eleştirdiğiniz çadır şirketi, 1954 yılında kurulmuş bugünün konuları değil.’ dedi.

‘AMACINIZ ÜZÜM YEMEK DEĞİL BAĞCIYI DÖVMEK’

Günlerdir bu konunun tartışılmasına ve muhalefetten gelen eleştirilere sitem eden Turan, ‘Satsa neden satıyor, satmasa neden satmıyor denecek. Derdiniz başka. Sizin kastınız, işiniz üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Ancak net olarak söylüyorum keşke afet sırasında böyle bir ağır ve acılı günde hiçbir satış yapmasaydı, yapılmasaydı. Daha nasıl söyleyebilirim. Satarsan ne olur işte bugün olduğu gibi 4 milyon kişiye 3 öğün yemek veriyorsun bu konuşulmaz, satarsan ne olur 400 bin kişiye çadır vermişsin bu konuşulmaz, böyle Meclis’i ve kamuoyunu yoran gündeme vesile olursunuz.’ ifadelerini kullandı.