Koç Üniversitesi tıp fakültesinin 1 yıllık ücreti servet değerinde

TAKİP ET

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından yavaş yavaş özel okulların 1 yıllık eğitim ücretleri de belli olmaya başladı. İstanbul'da eğitim veren Koç Üniversitesi'nin 2022 2023 yılındaki eğitim ücretleri akıllara durgunluk verdi. Koç Üniversitesi tarafından yapılan açıklamaya göre 2020-2023 eğitim ve öğretim yılında yerleştirilen öğrenciler için Tıp Fakültesi dışındaki 1 yıllık ücretler 278 bin lira. Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi ücreti ise 382 bin 300 TL olarak açıklandı.

Reklam
Reklam

YKS sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından Yükseköğretim programları ve kontenjanları kılavuzu da ÖSYM tarafından yayınlandı. Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde üniversitelerde hazırlıklarını yaptı. Üniversitelerin 2022-2023 yılı eğitim öğretim ücretleri belli olmaya başlarken İstanbul'da eğitim veren Koç Üniversitesi'nin fiyatları Dudak uçuklattı. Özellikle tıp fakültesinin KDV dahil 382 bin lira ücretini Duyanlar Servet değerinde yorumunu yaptı.

Koç Üniversitesi yeni eğitim öğretim yılı ücretleri belli oldu

Koç Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada üniversitede eğitim ve öğretimin ücrete tabi olduğu ifade edildi. 2020-2023 yılı için yerleştirilen öğrencilerden Tıp Fakültesi dışındaki programlar için alınacak ücretin KDV dahil 278 bin TL olduğu belirtildi. Koç Üniversitesi'nde yabancı dil hazırlık programı ücreti de tüm bölümler için KDV dahil 278 bin TL olarak belirlendi.

Tıp fakültesinin fiyatı dudak uçuklattı

Koç Üniversitesi'nde tıp fakültesi okumak isteyen öğrenciler için fiyatlar biraz daha yüksek. Koç Üniversitesi'nden yapılan açıklamada Tıp Fakültesi için KDV dahil 382 bin 300 TL ücreti alınacağı bildirildi. Koç Üniversitesi'nin açıkladığı ücretlerin yıllık olduğu öğrenildi.

 

Bahar döneminde artış olabilir

Koç Üniversitesi tarafından yapılan açıklamanın devamında yıllık eğitim ücreti olarak bu ücretlerin alınacağı belirtildi. Dönem başında 139 bin TL ücret belirleyen Koç Üniversitesi, 2023 yılının Ocak ayında maliyet durumuna göre ücretlerinin artabileceğini de açıklamaya ekledi.