Kocaeli'de PKK adına eylem hazırlığında bulunan şahıs kıskıvrak yakalandı

TAKİP ET

Terör örgütünün talimatıyla, kent merkezlerinde büyük eylem hazırlığında olan grup Kocaeli emniyetinin kurduğu özel ekiple yakalandı. Otobüsleri yakmayı planlayan 3 kişi gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

Edinilen bilgilere göre Kocaeli'de büyük bir eylem hazırlığı yapan teröristler ekipler tarafından yakın takibe alınınca teröristlerin  planları ise tek tek deşifre oldu.Eylem hazırlığında olan 3 kişi planlarını gerçekleştiremeden kıskıvrak yakalandılar. 
Olayda ekipler Kocaeli’de toplu taşıma araçlarına kundaklama eylemi yapacağı istihbaratına ulaştı ve takipler sonrası harekete geçildi.

EYLEM İÇİN 5 BİN DOLARA ANLAŞMIŞLAR
Ekipler aldıkları istihbarat neticesinde örgüt üyelerinin eylem yapmak için keşif yaptıklarını, keşif videosunu da diğer örgüt mensuplarına gönderdiklerini belirleyerek, şahısların örgütü ile 5 bin dolara anlaştıkları tespit edildi. Ekipler bu bilgi üzerine hemen harekete geçtiler.
10 ÖZEL EKİP KENTİN İKİ YAKASINDA TAKİPTE
Bölge kameralarının tek tek incelendiği olayda 5 bin dolar karşılığında toplu taşıma araçlarını yakma hazırlığı içinde olan zanlının telefonundan, terör örgütüne gönderdiği keşif videoları çıktı.
YAKACAĞI HER ARAÇ İÇİN 5 BİN DOLARA ANLAŞTILAR
Eylem karşılığında alınacak para haricinde kendisine çekeceği her video karşılığında bin 500 dolar, yakacağı her araç için ise 5 bin dolar kazanacağının söylendi. 

AYAKKABI DETAYI ELE VERDİ
Zanlının telefonunda yapılan incelemede keşif videolarına ulaşıldı. Terör örgütüne gönderilmek için çekilen keşif videolarını titizlikle inceleyen ekipler, görüntüyü çeken şahsın ayakkabısının göründüğünü tespit etti. Zanlı H.Y.'nin evinde arama yapan ekipler, videoda görünen ayakkabıyı evde buldu.
SINIR DIŞI EDİLECEK
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 3 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden H.Y. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, diğer iki şahıs ise sınır dışı edilecek. Yakalanan şahsın bağlantılarına ilişkin soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.

 

Kocaeli Eylem