Kolay kredi nasıl alınır? Kolay kredi almak için KKB puanı nedir? 2022 en kolay kredi veren bankalar hangileridir?

TAKİP ET

Birçok vatandaş ödemelerini yapmak için krediye yönelmektedir. Bu nedenle kolay bir şekilde kredi veren bankalara yönelmektedirler. Kolay kredi veren bankaların hangisi olduğu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, Kolay kredi nasıl alınır? Kolay kredi almak için KKB puanı nedir? 2022 en kolay kredi veren bankalar hangileridir? İşte detaylar…

Reklam
Reklam

Bankaların kredi tahsis etme surecinde müşterilerine koydukları bir takım şartlar, o bankanın kolay kredi verip vermediği hususunda etkili olan faktörler arasında yer alır. En uygun kredi rakamları güncel verilere göre değişiklik göstermektedir. Kolay kredi veren bankaların hangisi olduğu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki,  Kolay kredi nasıl alınır? Kolay kredi almak için KKB puanı nedir? 2022 en kolay kredi veren bankalar hangileridir? İşte merak edilen tüm detaylar…

Kolay Kredi Nasıl Alınır? 

Kredi almak isteyen kişiler işlerinin kolay bir şekilde yapılmasını istemektedir.  Bankalarla işlem yapabilmeniz söz konusu olduğunda bireysel ya da kurumsal segmentte müşteri olabilmeniz için sahip olmanız gereken bir takım özellikler bulunur. Bunlardan ilki şüphesiz iyi bir müşteri sicilinizin olması yani iyi bir KKB puanınızın olması halinde her bankadan kolaylıkla ürün almanız mümkün olur. En uygun kredi hesaplaması için uygulamalarını da tercih edebilirsiniz.

 

Kolay Kredi Almak için KKB Puanı Nedir? 

Ülkemizde aktif olarak kredi tahsisi yapan bankaların tamamı Merkez Bankası’nın yan oluşumu olan Kredi Kayıt Bürosu’ndaki verileri işleyerek kredi ya da kredi kartı tahsisi yapar. Bir kişi finans kurumları ile çalışmaya başladığı an itibariyle 

Ödeme performansı 

Performansa bağlı olarak verilen KKB puanı

Gecikmeleri 

Varsa şüpheli işlemleri 

Bankacılık işlemlerinde sunduğu işleme özel mal beyanları

Toplam bakiye bilgileri 

Aylık ödeme miktarları 

Hangi bankalarla çalıştığı

Aylık gelir düzeyi ve finansal açıdan davranışları üzerinde etkili olabilecek her türlü kişisel parametre bu büroda kayıt altında tutulur. 

Tutulan bu kayıtlar kişilerin geçmişteki işlemlerinin kolaylıkla görülebileceği bir data olmakla birlikte gelecekteki işlemleri üzerinde de doğrudan etkilidir. Dolayısıyla herhangi bir banka ile çalışmak istediğinizde bu veriler kaynak alınarak kolay kredi veren bankalar 2021 grubu içerisinde yer alan finans kuruluşları size bankacılık ürünlerini tahsis eder ya da etmez. 

Kolay Kredi Veren Bankalar; Bankalarla çalışmanızı sağlayan KKB puanınızın düşmesinin en temel sebebi geçmişte herhangi bir nedenle yaşadığınız gecikmelerdir. Çeşitli bankalardan aldığınız bir kredi kartı kredi veya esnek hesap ile ilgili olarak yaşanan taksit ödemesi gecikmesi performansınızı dolayısıyla KKB’deki puanınızı düşürür. Bu anlamda bankalarla yapacağınız alışverişlerde aylık gelirinizi baz alarak işlem yapmanız, ödeme güçlüğü çekeceğiniz taksit tutarları belirlememeniz doğru bir hamle olacaktır.

 

KKB Puanı Neden Düşer?

Herhangi bir banka ile yaşayacağınız problem ortak kayıt altında tutulduğundan tüm bankalarla çalışmanızı olumsuz yönde etkileyebilir. Gecikmenin yani sıra, bankalarla çalışırken, yaptığınız bir şüpheli işlem mevcutsa, farklı bir kanaldan adınıza yapılan bir haciz işlemi bulunuyorsa puanınızı olumsuz etkileyen faktörler arasında yer alır. 

 

KKB Puanı Nasıl Yükselir?

KKB puanı düştüğünde başarılı bir müşteri performansı yakalayarak yükseltilebilmesi mümkündür. Bunun için mevcut ödemelerinizi düzenli bir şekilde hesap kesim ve son ödeme tarihleri aralığında ödemeniz gerekir. 1 günlük gecikmeler bile problem yaratabilir. 

Düzenli ödemenin yani sıra, işlem yaptığınız en kolay kredi veren bankalar 2022 kanalıyla fatura ödemeleri gerçekleştirmeniz, maaş ödemelerinizi işlem yaptığınız banka kanalıyla almanız, havale ve ya EFT gibi rutin işlemlerinizi bankanız aracılığıyla yapmanız da puanınız üzerinde etkili olacaktır. Puanın ne kadar bir sürede yükseleceği belirsizdir. Bu süre geçtiğinde de kredi tahsis yetkisi bankanız inisiyatifinde olacaktır. 

 

2022 En Kolay Kredi Veren Bankalar Hangileridir?

Ülkemizde aktif olarak hizmet veren pek çok banka ve bu bankanın urun tahsisinde gözettiği değişken kurallar bulunur. Güncel verilere göre gelir belgesiz ve kefil talep etmeden, kredi notu düşüklere kredi veren bankalar 2022 grubu içerisinde yer alan bankalar;

TEB,

Denizbank,

Akbank,

En para,

Burgan Bank,

Odea Bank

PTT Hesap Açma

Garanti Bankası 

 

Hangi Banka Kolay Kredi Verir?

Detaylı bilgi için mutlaka çalışmak istediğiniz banka ile irtibata geçmeniz faydalı olacaktır. Farklı faiz oranları ile işlem yapan bu bankalarda, 48 aylık vade yapabilme imkanı, ertelemeli ödeme seçenekleri ve 10000 TL ile 40000 TL arasında değişen kredi tutarlarında işlem yapabilmeniz de mümkündür.

Kolay kredi nasıl alınır Kolay kredi almak için KKB puanı nedir 2022 en kolay kredi veren bankalar hangileridir