Kolay yoldan evde para kazanmanın 10 yolu!

TAKİP ET

Evde para kazanmak herkes tarafından kulağa hoş gelmektedir. Pandemi nedeniyle evde kalan vatandaşlar evde kolay yoldan para kazanmanın derdine düştü. Öğrenciler, ev hanımları iş yerinden ayrılan kişiler para kazanmanın yolları ararken sizler için kolay yoldan evden para kazanmanın 10 yolunu araştırdık. İşte evden para kazanmanın 10 yöntemi

Reklam
Reklam

Evde para kazanmak pandemi sürecinde tercih edilebilecek en iyi fikirler arasında yer alırken, vatandaşlar evden para kazanmanın yöntemlerini arıyor. Birçok konuda para kazanmak isteyen kişiler ilk olarak kendilerine plan oluşturmalı ve hangi içeriğe yönelmeleri gerektiğine karar vermeli ve daha sonra bu işe başlamalıdır. Maliyeti az olan fazla uğraş gerektirmeyen işler keyif verirken aynı zamanda zaman da geçirmektedir. Evde para kazanma yöntemlerini araştıran vatandaşlar kolay yolları aramaya devam ediyor. İlgi duyulan işlerle meşgul olurken aynı zamanda evde kaldığımız bu süreç içerisinde hobi edinmiş oluyoruz. İşte kolay yoldan evden para kazanmanın 10 yolu sizler için araştırdık.

1. Yazı yazarak para kazanma

Evden para kazanmanın en popüler işi olarak bilinen yazı yazmak, uzman olduğunuz veya bilgi sahibi olduğunuz konular hakkında içerikler üreterek gelir elde etmek imkânı oluşturabilirsiniz. Uzman olmasanız dahi, ilgi duyduğunuz konu hakkında detaylı araştırma yapılması sonrasında konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Özgün içerikler üreterek kendinize ait web sitesi kurabilir ve yazılarınızı orada paylaşabilirsiniz.
 

 Birçok iş ilanını başvuru yaparak makale siparişi alabilirsiniz. Düzenli olarak para kazanmak istiyorsanız okurun beklentisine uygun içerikler üreterek devam edebilirsiniz. Anlatım bozuklukları veya yazım yanlışlarına dikkat etmek bu konuda önemli hususlar arasında yer alır. İmla kurallarına dikkat etmeyen ve noktalama işaretlerine özen göstermeyen kişiler bu konuda yetersiz kalabilirler. Akıcı ve anlaşılır bir dile sahip olmak gerekirken okurun dikkatini çekmek ve doyurucu bilgiler vermek önemlidir. Tecrübe arttıkça makale sayınız artmaktadır. İlk olarak 100 kelimeye 1,5 TL alınırken ilerleyen zamanlarda bu fiyat değişmektedir. Bu süreçte intenet, bilgisayar ve zamana ihtiyaç duyabilirsiniz.

Ayrıca sadece yazı yazarak değil metin redaksiyon hizmeti de yapabilirsiniz. Hazır metinlerde yapılan yazım yanlışlarını, noktalama işaretlerini, anlatım bozukluklarını düzelterek bu işi yapabilirsiniz.

Evde para kazanmak istiyorsanız haber sitelerine editörlük yaparak veya ajanslara içerik oluşturarak para kazanabilirsiniz. Reklam metinleri ya da ürün tanıtımları yaparak para kazanabilir ve e- kitap, dergi makalesi gibi birçok konularda yazı yazma imkânınız bulunmaktadır. Eğer yabancı dil biliyorsanız bu sizin için oldukça iyi imkanlar sunabilir. Çeviri yaparak güzel kazançlar elde edebilirsiniz.

2. Ürün satarak para kazanma

Ürün satarak para kazanmak bu süreçte hem eğlenceli hem de yetenek isteyen işler arasında yer alır. Sonuç olarak el becerisine sahip olan kişiler genellikle günümüzde popüler olan losyonlar, nikah şekerleri, mumlar veya sabunlar yaparak ürün satabilir. Bunlara ek olarak el işi ürünleri veya defter, kitap, oyuncak yüzük gibi pek çok ürünlerin satışı yapılabilir.  Ürün satışı için öncellikle yeteri kadar malzemeye ihtiyaç duyulur. Ucuza alarak karlı fiyata satabilirsiniz. Emek gösteren bu işlerde hesap açarak veya ikinci el eşya satan sitelerde ürünlerinizi tanıtabilirsiniz.

Alışveriş platformu oldukça kalabalık olduğundan kaynaklı dikkat çekici ve kaliteli ürünler koymak mutlaka önemlidir. Özgün dokunuşlarla kişilerin dikkatini çekmek ürün satışı yaparken her zaman önemlidir.  Bu işe başlamadan önce ilk olarak üretmek istediğiniz ürün için ayrıntılı bilgi alarak plan ve program oluşturmalısınız.

3. Seslendirme yaparak para kazanma

Karantina sürecinde evden para kazanmak için sesine güvenen kişiler seslendirme yaparak rahatlıkla para kazanabilir. Etkileyici ses tonuna sahip kişiler, animasyon filmlerinde, oyunlarda veya eğitim videolarında seslerini kullanabilir. Seslendirme sanatçısı arayan bazı uygulamalar ise Upwok, Fiverr veya Freelancer gibi platformlara giriş yaparak para kazanabilirsiniz. Bunun için iyi bir mikrofona ihtiyaç duyulabilir. Voiver, Voice Bunny, Snap Recordings, The Voice Crew gibi ücretsiz uygulamalar sayesinde seslendirme yapabilirsiniz.
 

4. Çocuk veya evcil hayvan bakıcılığı yaparak para kazanma

Türkiye’de yaygın olarak görülen çocuk bakıcılığı yaparak para kazanmak herkes tarafından bilinirken bu işin kolay olmadığı da söylenir. Çocuk bakmak sabır ve sorumluluk gerektirirken aynı zamanda bu işi severek yapmak gerekiyor.  Çocuk bakmak için resmi boyutlarda önemlidir. Ruhsat isteyen ve eğitim alan kişiler de bulunmaktadır.

 

Evcil hayvan bakıcılığı ise yine çocuk bakmak gibi mesuliyetli bir iş olarak bilinmektedir. Birçok insan evcil hayvanlarını götüremeyeceği yerler olduğundan kaynaklı birilerine mutlaka emanet etmek zorunda kalıyor. Bu yüzden hayvanları seven ve deneyimli insanların olması hayvan sahipleri için önemli bir husustur.  Sosyal medyada veya bu konu ile alakalı birçok platform bulunmaktadır. İntenet sitelerindeki ilanlara dikkat edilirse çok kolay hayvan bakıcılığı yapabilirsiniz.

5. Terzilik ya da ütü yaparak para kazanma

Evde para kazanmak için iyi bir yöntem olan terzi veya ütü yapmak kişilere oldukça fazla ek gelir sunmaktadır. Ütüye ve ütü masasına sahip olan kişiler rahatlıkla bu işi yapabilir. Yakınlarında ki kafe, restoran gibi işletmelere ilan asıldığında mutlaka geri dönüş sağlayacaktır. Terzilik ise dikiş becerisi olan kişiler için kaçınılmaz fırsattır.

6. Yemek yaparak para kazanma

Evde yemek yaparak para kazanmak etkili yöntemler arasında yer alırken bu hususta temizlik ve kullanılan malzemeler oldukça önem arz etmektedir. Evde çikolata çeşitleri pastalar veya reçeller hatta mantı veya yaprak sarması gibi zahmetli yemekleri yaparak satışa sunan ve bunun sonucunda ciddi miktarlarda para alan kişiler mevcut. Bunun için çevrenizde ki butik pastaneler veya lokantalar ile anlaşma yapabilir ve para kazanabilirsiniz.

7.Sosyal medya ile para kazanma

Birçok kişi tarafından uygulanan bu yöntem ile ciddi rakamlar elde edebilirsiniz. İnstagram, twitter veya facebook gibi hesaplarda yüksek takipçi sayısına ulaştığınız anda para kazanmak çok kolay. Hesabı büyüterek farklı içerikler üreterek kişilerin dikkatini çekebilir ve daha sonra ürün tanıtımı yapabilirsiniz.  Ünlü kişiler birçok kişi tarafından takip edildiği için ürün tanıtımları sponsorlar genellikle sosyal medyada ünlü olan kişilere reklam yapmasını istemektedir. Geniş kitlelerin duyması ile beraber iki tarafta karlı çıkacaktır. YouTube kanalı açarak özgün içeriklerde bulunan kişiler izlenme oranı ve beğeni ile kıyaslandığında oldukça ciddi gelirler edebilir.

Sosyal medya danışmanlığı yaparak veya başkasının hesabını yönetmek de para kazanmanız için bir fırsattır.

8. Online ders vererek para kazanma

Online üzerinden herhangi bir konuda uzman kişiyseniz eğer intenet ortamından ders vermek oldukça kolay. Pandemi döneminde birçok kişi tarafından bilinen toplantı uygulamaları sayesinde birebir veya gruplar halinde dersler verebilirsiniz. Saat başına 150 TL alan öğretmenler genellikle eğitim platformlarına başvuru yapabilir. Bu platformlar Lynda, Skillshare, Superprof veya Udemy uygulamaları olabilir.
 

Eğitmenlik, fitness eğitmenliği veya yaşam koçluğu gibi önemli branşlarda evden para kazanabilirsiniz. Herhangi bir branşa sahip olan kişiler bu sayede kolaylıkla para kazanabilir.

9.Grafik tasarım ve video editörlüğü yaparak para kazanma

Grafik tasarım veya video içeriklerinde kendinize güveniyorsanız bu konuda yüksek kazançlar elde edebilirsiniz. Afiş, logo veya broşür tarzı işleri hazırlamak videoları düzenlemek kurgulamak gibi zahmet gerektiren işleri intenet üzerinden yapabilirsiniz. Bu konuda eğitim almış veya kendini geliştirmiş kişiler Sadeceon,Bionluk, R10 veya Wmaracı gibi uygulamları indirebilir. Konuda uzman kişiler bu konular hakkında ders vererek para kazanabilir.

10.Paketleme yaparak para kazanma

Son derece popüler olan bu iş, kişilerin severek yaptığı hobiler arasına da girmektedir.  Büyük firmalar ile çalışma imkânı sunan paketleme işi genellikle takım çalışması ile yapılırsa daha uygun olur. Bireysel olarak çalışmak zor olsa da bu işi yapan birçok kişi bulunuyor. Fabrika, işletmeler paketleme işlerini masraftan kaçınmak için cüzi miktarlarda evden yapan kişilere veriyor. Bardak altlığı, tesbih, pipet, fermuar, kürdan, çorap, nikah şekeri, telefon kılıfı, kına, mum gibi birçok ürünün paketlemesi yapılarak yüksek miktarlarda gelir elde etmek mümkündür.
 

Evde para kazanmak için popüler 10 yöntemi sizler için sunduk. 

evde nasıl para kazanılır 2021 evde nasıl para kazanılır öğrenci evde nasıl para kazanılır işkur evde nasıl para kazanılır ekşi evde nasıl para kazanılır