Kömür yardım başvurusu şartları nelerdir? Kömür yardımı ne zaman yapılır?

TAKİP ET

Kış aylarında maddi desteğe ihtiyacı olan ailelere kömür yardımı yapılmaktadır. Kömür yardımı ile ilgili araştırmalar devam etmektedir. Kömür yardımı başvurusu nasıl yapılır? Bu haberimizde kömür yardımı başvurusuyla ilgili detayları sizler için derledik. İşte Kömür yardımı başvurusu detayları...

Reklam
Reklam

Kömür yardımıyla ilgili araştırmalar devam etmektedir. Kömür yardımı, ihtiyaç sahibi ailelere kış aylarında yapılmaktadır.Evlerini sıcak tutmaları için yakacak yardımı verilmektedir. Bu yardım vakıflar aracılığıyla yapılmaktadır. Kömür yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Kömür yardımı başvurusu

Kömür yardımı valilikler ve kaymakamlıklar aracılığıyla Sosyal Dayanışma vakıflarıyla yapılmaktadır. Vakıf içerisinde yardım dosyanız bulunuyorsa, kömür dağıtımı sırasında listeye eklenirsiniz. Ek olarak kömür yardımı için form doldurmanız gerekmez.Vakıftan daha önce bir yardım almadıysanız kömür yardımı için başvurmanız gerekmektedir.

E-devlet ile kömür yardımı başvurusu

E-devlet üzerinden kömür yardımı için başvurulup başvurulmadığı araştırılmaktadır.Bu sistem üzerinden yardım başvurusu yapılmamaktadır ancak kömür yardımı başvurusunun sonuçlarını bu sistemden öğrenebilirsiniz.Kömür yardımı başladığınızda vakıfların listesinde olduğunuzdan emin olmalısınız.Kömür yardımı her ilin hava koşullarına göre değişmektedir.

Kömür yardımı başvuru şartları

Kömür yardımı için vatandaşlardan bazı taleplerde bulunulmaktadır.Gerekli koşulları sağlayan ailelere kömür yardımı yapılmaktadır. Kömür yardımı için gereken koşullar şu şekildedir;

Ev içerisinde sosyal güvenlikten kimsenin yararlanmaması gerekmektedir.SSK ve Bağ-Kur kaydının olmaması gerekir.

Hane içerisinde aktif bir vergi kaydının olmaması gerekir.

Nüfus Müdürlüğü'ndeki adresiniz ile ikamet adresinizin aynı olması gerekir.

Ayrıca vakıfların başka koşulları da bulunabilmektedir.

Alo 144 sosyal yardım hattı ile kömür yardım sorgulaması gerçekleştirebilirsiniz. Belediyeler genellikle kömür yardımını gerçekleştirmektedir.Daha çok sosyal yardımlaşma vakıfları üzerinden bu yardımlar gerçekleşir.Her aileye 30 torba kömür yardımı yapılmaktadır.

Kömür yardımı Kömür yardımı şartları