Konut kredisi faiz oranları ne kadar? Kamu ve özel bankalar konut kredisi faiz oranları

TAKİP ET

Ev sahibi olmak isteyen birçok vatandaş konut kredi faiz oranlarını araştırıyor. Peki, konut kredi faiz oranları ne kadar? İşte kamu ve özel bankalardaki konut kredi faiz oranları...

Reklam
Reklam

Merkez Bankası tarafından alının faiz indirim kararı sonrasında kamu bankaları da yeni bir karar gitti. Bankalar, kredi faizlerinde ürün ile vadenin yapısı doğrultusunda yüz baz puana kadar değişiklik gösteren indirimler uyguladı. Konut kredileri için de indirim yapan kamu bankaları, sıfır konutlar için kredi faiz oranlarını bir milyon TL altındaki tutarlarda %1,20'ye, bir milyon TL üstü tutarlar için de %1,29'a düşürdü. 

Katılım bankaları konut kredileri
Faiz olmadan kredi veren katılım bankalarının kredi oranları şu şekilde;
-KuveytTürk Katılım Bankası 1,49 vade 120 Ay
-AlbarakaTürk yüzde 1,55 vadesi ise 120 Ay
-Türkiye Finans yüzde 1,59 vadesi ise 120 Ay
-Vakıf Katılım yüzde 1,43 vadesi ise 120 Ay
-Ziraat Katılım Bankası yüzde 1,39 vadesi ise 120 Ay
-Emlak Katılım Bankası yüzde 1,49 vadesi ise 120 Ay 
Konut kredisi nasıl alınıyor?
Bankanın müşteriyi konut kredisi almaya uygun görmesi için konutun kat mülkiyeti veya kat irtifaki tapusunun olması gerekmekti. Kişinin kredi miktarı, gelir seviyesi ile ekspertiz rapor sonucuna göre belirleniyor. 
Konut kredisi çekmek için aranan şartlar nelerdir?
Konut kredisi çekmek isteyen kişilerin 18 ila 70 yaş aralığında olması gerekiyor. Aynı zamanda banka tarafından istenen belgelerin eksik olmadan tamamlanıp bankaya iletilmesi gerekiyor. 

konut kredisi faiz oranları ne kadar en uygun konut kredisi veren bankalar