Konutta yeni düzenleme geldi! Ev fiyatlarını düşürecek hamle yapıldı

TAKİP ET

Koronavirüs salgını ile birlikte başlayan ekonomik kriz sonrası ev fiyatlarında %100'ün üzerindeki artış hükümeti harekete geçirdi. Hem satılık hem de kiralık ev fiyatları bu süreçte fahiş şekilde artarken yeni düzenlemeler de peş peşe geldi. Daha önce yapılan düzenleme ile Menkul ve gayrimenkul sitelerinde satış ve kiralama bilgilerinin Gelir İdaresi ile paylaşılması zorunlu hale getirilmişti. Nihayet düzenleme sonuç vermeye başladı ve ev fiyatları düşüyor.

Reklam
Reklam

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan yeni düzenleme ile birlikte artık menkul ve gayrimenkul sitelerinde verilen satılık ya da kiralık ev fiyatlarının Bedeli Gelir İdaresi başkanlığına bildirilmek zorunda. Bu düzenleme Öncelikle sahte ilanlarını önüne geçerken sonrasında ise konut fiyatlarının az da olsa düşmesine yol açtı. Düzenlemenin yayınlanması ile birlikte ilan sitelerinde bulunan birçok kiralık ve satılık ev ilanı yayından kaldırıldı. Düzenleme sonrasında Gelir İdaresi Başkanlığı yeni bir adım daha atmaya hazırlanıyor. Atılacak olan yeni adımlarla birlikte yeni denetimler yapılacak ve özellikle konut fiyatlarının dengelenmesi sağlanacak.
 

Sahte ilanlar peş peşe kaldırıldı

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında yaşanan %100 üzerindeki artış nedeniyle devlet yeni adımlar attı. Yeni alınan kararlara göre artık menkul ve gayrimenkul sitelerinde yayınlanan ilanlarda kiralama ya da satış Bedeli Gelir İdaresi başkanlığına bildirilmek zorunda. Öncelikle sahte ilanların önüne geçmeyi hedefleyen bu karar ile birlikte çok sayıda sahte ilan sitelerden kaldırıldı. Yani Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan yeni düzenleme fırsatçıların önünü kesmiş oldu.
 

Konut fiyatları düşmeye başladı

Menkul ve gayrimenkul sitelerinde yer alan sahte ilanlar aynı zamanda konut fiyatlarının bedelini yükselmesine de sebep oluyor. çünkü sahte ilanlardan yola çıkan Ev sahipleri kiralık ve satılık ev ilanı hazırlarken evin gerçek bedeli ne bu ilanları baz alarak belirliyor. Sahte ilanların İnternet sitelerinden kaldırılması ve denetimlerin sıklaştırılması ile birlikte konut fiyatlarında az da olsa aşağı yönlü bir hareketlilik başladı. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ise ilerleyen günlerde denetimlerini daha çok artacağı belirtildi. Böylece konut fiyatlarının dengelenmesi hedefleniyor.