Konya'da kum fırtınası hayatı felç etti

TAKİP ET

Konya'da gerçekleşen kum fırtınası zincirleme kazalara sebep olurken Konya Ankara Karayolunda çok sayıda aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında çok sayıda kişi yaralandı.

Reklam
Reklam

Konya Ankara Karayolu Cihanbeyli ilçesinde gerçekleşen olayda edinilen bilgilere göre Kırkışla Mahallesi mevkiinde gerçekleşen kum fırtınası ile görüş mesafesinin zaman zaman sıfıra düştüğü karayolunda zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kum fırtınası nedeniyle zorlanan sürücüler trafikte ilerlemekte zorluk çekti. Kum fırtınası sebebiyle gerçekleşen kazada aralarında çekici, tanker ve otomobillerin bulunduğu çok sayıda aracın kaza yaptığı ihbarı üzerine ekipler harekete geçerek olay yerine intikal etti. Gerçekleşen kaza sebebiyle Konya'dan Ankara istikameti ile Cihanbeyli ilçesinden Konya yönüne karayolu ulaşıma kapatıldı.

Kaza mahalline çok sayıda polis, sağlık, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yapılan ilk belirlemelere göre 8 kişinin yaralandığı kazada yaralılar en yakın hastaneye kaldırıldı. Polis ve jandarma ekipleri kaza tespit ve incelemelerini sürdürürken Konya Adana Karayolunda da fırtına ve yer yer kum fırtınası etkili oluyor.



 

Konya Kaza Kum fırtınası