Konya'da kuyumcuyu öldüren kişi LGS Türkiye birincisi üniversite sınavı ilçe birincisi çıktı

TAKİP ET

Konya'nın Seydişehir ilçesinde kuyumcu Yusuf Şahin, dün Ertuğrul Yavuz tarafından öldürüldü. Kuyumcunun katili Ertuğrul Yavuz'un 2014 yılında LGS Türkiye birincisi olduğu öğrenilirken üniversite sınavında da ilçe birincisi olarak tıp fakültesini kazandı ortaya çıktı. Yavuz'un okulu yarıda bıraktığı anlaşılırken kuyumcuyu öldürme sebebi ise akıllara durgunluk verdi.

Reklam
Reklam

Konya'nın Seydişehir ilçesi Azize Yiğit Ali Mahallesi Hürriyet Caddesi'nde kuyumcu dükkanı bulunan 60 yaşındaki Yusuf Şahin, komşu kuyumcunun oğlu olan 27 yaşındaki Osman Ertuğrul Yavuz tarafından iş yerinde silahla vurularak öldürüldü. Katil zanlısı Yavuz olay yerinden Kaçarken kısa süre içerisinde polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
 

LGS Türkiye birincisi çıktı

Bir söyle psikolojik sorunlar yaşadığı iddia edilen Ertuğrul Yavuz'un 2014 yılında LGS Türkiye birincisi olduğu üniversite sınavında ise ilçe birincisi olarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandığı ortaya çıktı. Tıp Fakültesi'ni 3 sınıfla bırakan Yavuz'un elinde tabanca ile kuyumcuya girdiği anlar ve ardından da koşarak karşılığı alınan güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Iş yerinin içinde silah peş peşe ateşlenirken Kapının önünden geçmekte olan bir kadın ve çocuğun panik için ne olay yerinden ayrıldığı da kamera kayıtlarında görülüyor.
 

Cinayet sebebi kafa karıştırdı

Olaydan sonra kaçan Yavuz, polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Öldürdüğü kuyumcu ile aralarında bir husumet olmadığını ancak kuyumcunun nefret ve düşmanlık uyandıracak hareketleri olduğunu belirten Yavuz, kendisinde korkuya sebep olduğunu ve 5 yıldır bu duygusunun olduğunu söyledi. Katil zanlısı Yavuz’un ifadesinde, “1 gün önce kolumda titreme ve huzursuzluk hissi bastırdı" dediği öğrenildi.