Korona test sonuçları ne zaman çıkar? Covid test sonuçlarının çıkması ne kadar sürer?

TAKİP ET

Korona virüs salgını ile birlikte tüm dünya büyük bir değişim yaşadı. Son zamanlarda Covid vakalarında görülen artış ile birçok kişi hastanelerin yolunu tutuyor. Hem kendi için hem de çevresindekiler için önlem olarak test vermek isteyen kişiler test sonuçlarının ne zaman çıkacağını merak ediyor. Peki, Covid test sonucu ne zaman çıkar? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde…

Reklam
Reklam

Dünyada Omicron varyantının çıkmasının ardından çok geçmeden Türkiyede’de görülmeye başladı. Yeni varyant Omicron’un daha bulaşıcı olduğu bilinmektedir. Kendisini ve çevresini korumak isteyen kişiler en ufak bir belirti bile görse soluğu hastanelerde almaktadır. PCR testi ile Covid pozitif olup olmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlar hastanelerde test yaptırmaktadır. Covid testi sonucunun ne zaman çıkacağı da vatandaşların merak ettiği bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Covid test sonucu ne zaman çıkar? Test sonucumu ne zaman öğrenebilirim? Test sonuçları ne zaman çıkar? soruları en çok merak edilen soruların başında gelmektedir. İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

Covid test sonucu ne zaman çıkar? Korona testi ne zaman belli oldur?

Bulaş riskini azaltmak için Covid testi yaptırmak isteyen vatandaşlar hastanelerin yolunu tutuyor. Sağlık Bakanlığı tarafından hastanelerde uygulanan korona virüs testlerinin sonuçları 15 saat ila 3 gün içerisinde çıkmaktadır. Test sonucunu öğrenmek isteyen vatandaşlar e-Nabız sistemi üzerinden test sonuçlarını öğrenebilirler.

Test sonucunu öğrenmek isteyen vatandaşlar test alınma sırasında size verilecek olan barkod numaranızla ile birlikte pasaport numaranızla veya TC Kimlik Numaranızla Sağlık Bakanlığı’nın e-Nabız uygulaması üzerinden test sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.

Covid Test Sonucumu Nasıl Öğrenirim?

Öncelikle herhangi bir arama motoruna (Google- Yahoo vb.) E- Nabız yazıp aratmanız gereklidir.

Önünüze gelen sayfada en başta yer alan e-Nabız TC Sağlık Bakanlığı yazan yere tıklamanız gerekir.

Açılan sayfada E- Nabız sisteminden Covid- 19 Test Sonuçlarını tıklamalısınız.

Açılan sayfaya TC kimlik numaranızı veya Pasaport numaranızı girmelisiniz

Daha sonra test verdiğiniz sırada size verilen Barkod Numarasını girerek sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Kendinizi ve çevrenizi salgından korumak için Covid- 19 kapsamında alınan kurallara uymanız ve çevrenizdekileri uyarmanız salgın sürecinin kısalmasını sağlayacaktır.

covid test sonucu ne zaman çıkar Korona test sonuçları ne zaman çıkar covid test sonucunu nasıl öğrenirim