Koronavirüs aşısı olmayanlara PCR test zorunluluğu kaldırıldı!

TAKİP ET

Koronavirüs salgınıyla mücadelede seyahat, iş yeri ve okullar gibi alanlar için aşı olmayan kişilerden istenilen PCR test zorunluluğu kaldırıldı. Karara ilişkin genelge 81 il valiliğine gönderildi.

Reklam
Reklam

İçişleri Bakanlığı tarafından 'Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda hazırlanan genelge 81 il valiliğine gönderildi. Gönderilen genelgede ise seyahat, bazı etkinlikler ve okullar için istenilen PCR testi zorunluluğu uygulamasının kaldırıldığı bildirildi.


Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerinin onayı ile birlikte koronavirüs aşı sürecini tamamlamamış olan kişilerin toplu alanlarda bulunmasını ve seyahat etmeleri ile ilgili genelgede yapılan değişiklikte seyahatleri veya sosyal etkinlik alanlarına girişlerinde ibraz etmeleri gereken PCR testinin tamamen kaldırıldığı aktarıldı.


İçişleri Bakanlığı'nın düzenlediği genelgede aşı olmamış veya aşı sürecini tamamlamamış olan, son 180 gün içerisinde koronavirüs hastalığının geçirmemiş olan, uçak, otobüs, tren gibi toplu ulaşım araçları ile gerçekleştirecekleri seyahatler öncesinde konser ve sinema gibi toplu katılım sağlanılan etkinlikler için istenilen, PCR test zorunluluğu kaldırıldığı belirtildi. Genelgede ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarında görev yapan öğretmenlerin yanı sıra servis şoförü, temizlik görevlisi gibi personellerinin de  PCR testi ile tarama yapılmasına gerek olmadığı ve bu konuda onlardan da test sonucu istenme uygulamasının kaldırıldığı aktarıldı.

 

aşısızlara test zorunluluğu pcr testi içişleri bakanlığı genelgesi pcr test zorunluluğu