Koronavirüs hatırlatma dozu randevuları açıldı! Hatırlatma dozu randevusu MHRs

TAKİP ET

Tüm dünyaya yayılan ve son dönemde vaka sayıları yeniden artmaya başlayan koronavirüs salgınıyla ilgili Türkiye'de önlemler alınmaya ve salgınla mücadeleye devam ediliyor. Vaka sayılarının dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de artmaya başladığı dönemde vatandaşlara hatırlatma dozunu yaptırmaları konusunda uyarılar gelmişti. Bu uyarıların ardından bugün Sağlık Bakanlığı koronavirüs aşısında yeni hatırlatma dozu randevularını açtı.

Reklam
Reklam

Tüm dünyaya yayılan ve son dönemde vaka sayıları yeniden artmaya başlayan koronavirüs salgınıyla ilgili Türkiye’de önlemler alınmaya ve salgınla mücadeleye devam ediliyor. Vaka sayılarının dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de artmaya başladığı dönemde vatandaşlara hatırlatma dozunu yaptırmaları konusunda uyarılar gelmişti. Bu uyarıların ardından bugün Sağlık Bakanlığı koronavirüs aşısında yeni hatırlatma dozu randevularını açtı. Koronavirüs hatırlatma dozu randevuları açıldı. Bu kapsamda son aşısının üzerinden 6 ay geçenler hatırlatma dozu aşılarını yaptırabilecekler. Bugünden itibaren randevu alınarak hatırlatma dozu aşısı yaptırılabilecek. İşte koronavirüs hatırlatma dozu aşısı ile ilgili tüm detaylar…

Vaka Sayıları Artıyor

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınıyla mücadele devam ederken son dönemde dünya genelinde yine artış gösteren koronavirüs vaka sayıları endişe yaratmaya başladı. Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de vaka sayılarında artış yaşanıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan haftalık koronavirüs tablosuna göre, 27 Haziran-3 Temmuz 2022 tarihleri arasında tespit edilen vaka sayısı 57 bin 113. Bu tarihler arasında 25 kişi virüs sebebiyle hayatını kaybederken önceki hafta açıklanan vaka sayısı ise 26 bin 635 olarak kaydedilmişti. 

Hatırlatma Dozu Randevuları Açıldı

Son dönemde artan vaka sayıları yeniden endişe yaratmaya başlarken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan vatandaşlara hatırlatma dozu uyarısı gelmişti. Bugün ise koronavirüs aşısında yeni hatırlatma dozu randevusu açıldı. Bu kapsamda son aşısının üzerinden 6 ay geçenler hatırlatma dozu aşılarını yaptırabilecek. e-Nabız sistemine tanımlananlar 10 Temmuz 2022 Pazar gününden itibaren MHRS veya e-Nabız üzerinden randevularını oluşturarak hatırlatma dozu aşılarını olabilecek. Hatırlatma dozu için Turkovac, Sinovac veya BioNTech aşılarından herhangi biri tercih edilebilecek.