Koronavirüs SGK'nın Kasından Ne Kadar Çıkardı? SGK'ya Koronavirüs Maliyeti!

TAKİP ET

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkasını Cevdet Ceylan, Covid-19 sürecinin başından itibaren geçici iş görmezlik ücretleri ve sağlık masrafları ile birlikte kasalarından toplan 31 milyar harcama yaptıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Sosyal Güvenlik Haftası sebebiyle Sosyal Güvenlik Başkanı Cevdet Ceylan, kurum binasında bir basın toplantısı düzenledi. Tüm hafta ülke genelinde olacak şekilde sosyal güvenlik bilincinin geliştirilmesi ve yerleştirilmesi amacıyla paneller, konferanslar ve ziyaretler yapacaklarını açıkladı.

Yeni tip koronavirüs için Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Cevdet Ceylan, kurum kasasından 31 milyar TL çıktığını belirtti. Bunun içerisinde sağlık harcamaları, tedavi, test ve geçici iş göremezlik ücretleri bulunuyor.
2021 senesi içerisinde elde ettikleri gelirin 633 milyar olduğunu belirten Ceylan, yaptıkları giderlerin ise 654 milyar olduğunu belirtti. Elde edilen gelirlerin giderleri yüzde 97 oranında karşılayabildiğini vurgulayan Ceylan, SGK tarihinde bu oranın en üst nokta olduğunun altını çizdi.

Genel Sağlık Sigortası ile ilgili yapılan düzenlemenin SGK reformunun ardından yapılan en önemli düzenleme olduğunu belirten Ceylan, Genel Sağlık Sigortası kapsamına nüfusun yüzde 99,5’inin alındığını söyledi.
Sosyal güvencesi bulunmayan vatandaşlarında ayda 150 TL ödeme yaparak kendilerinin, eşlerinin ve çocuklarının sağlık yardımlarından faydalanabildiğini belirtti.