Koronavirüs vaka sayıları 40 katına çıktı! Maske geri gelecek mi, kapanma olacak mı?

TAKİP ET

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınıyla mücadele ülkemizde de hız kesmeden devam ederken son dönemde tekrar yükselmeye başlayan vaka sayıları ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi. Vaka sayısının 40 katına çıktığını söyleyen Koca, hastane yükünün de 3 kat arttığını belirtti.

Reklam
Reklam

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınıyla mücadele ülkemizde de hız kesmeden devam ederken son dönemde tekrar yükselmeye başlayan vaka sayıları ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan açıklama geldi. Vaka sayısının 40 katına çıktığını söyleyen Koca, hastane yükünün de 3 kat arttığını belirtti. Koronavirüs vaka sayılarında yaşanan artış ve hastane yükünün artmaya başlaması akıllara maske ve kapanmayı tekrar getirdi. Maskelerin geri gelip gelmeyeceği ve tekrar kapanma olup olmayacağı sorusuna Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan yanıt geldi. İşte Bakan Koca’nın açıklamalarından öne çıkan başlıklar…

Vaka Sayısı 40 Katına Çıktı

Avrupa’daki koronavirüs dalgasını Türkiye’nin 4-5 hafta önce görmeye başladığını söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu anda vaka sayısının günlük artışının 40 katına kadar çıktığını, hastane yükünün ise 3 kat kadar arttığını dile getirdi. Ciddi bir hastane yükünün olmadığını belirten Bakan Koca, yoğun bakımlarda da bu artışların belirgin ve ciddi olmadığını söyledi ve ‘Artışın aynı oranda olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz’ ifadelerine yer verdi.

Maskeler Geri Gelecek Mi?

Vakaların artmasıyla ilgili açıklamasının ardından maske ve kapanma soruları yöneltilen Bakan Koca, maskelerin geri gelip gelmeyeceği ve tekrar kapanma olup olmayacağına dair sorulara karşı, ‘Kalabalık ortamlarda riskli isek maskeyi takmamız gerektiğini, eğer kendimizde üst solunum yolu enfeksiyonu mevcut ise başkasına bulaştırmamak için maskeyi takmak gerektiğini zaten biliyoruz. Elimizde ilacımız var, aşımız var. Kişisel tedbirlere uyarak Kovid’le yaşamayı artık öğrendik. Kovid bitti mi? Bitecek mi? Bitmeyecek. Bir influenza gibi düşünün. Zaten son dönemde de belirtileri gribe benzer seyrediyor. Daha çok boğaz ağrısı, ateş ve burun akıntısı ile seyrediyor ve beraberinde kas ağrılarını görüyoruz. Ama ek hastalığı olanlarda bu belirtiler daha belirgin, hastaneye yatışa kadar giden sonuçlara sebep olabiliyor. Onun için biraz daha dikkatli olmamız lazım.’ dedi.