Koronavirüs vakaları artıyor! Sağlık Bakanı Koca'dan bayram uyarısı

TAKİP ET

Kurban Bayramı'na saatler kala Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan vatandaşlara önemli uyarılar geldi. Koronavirüs vakalarının son dönemde artış gösterdiğini hatırlatan Bakan Koca, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajla vatandaşları hatırlatma dozu ile ilgili bir kez daha uyarılarda bulundu. Bakan Koca'nın paylaşımında koronavirüs, sağlıkta şiddet ve silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Dr. Ekrem Karakaya'ya dair ifadeler de yer aldı. 

Reklam
Reklam

Kurban Bayramı’na saatler kala Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan vatandaşlara önemli uyarılar geldi. Koronavirüs vakalarının son dönemde artış gösterdiğini hatırlatan Bakan Koca, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajla vatandaşları hatırlatma dozu ile ilgili bir kez daha uyarılarda bulundu. Bakan Koca’nın paylaşımında koronavirüs, sağlıkta şiddet ve silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Dr. Ekrem Karakaya’ya dair ifadeler de yer aldı.  Mübarek Kurban Bayramı için geri sayım sürerken bayrama artık sayılı saatler kaldı. Bayram boyunca kalabalık ortamlara girilecek ve akraba ziyaretleri yapılacak. Son dönemde artan koronavirüs vakaları sebebiyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan vatandaşlara önemli uyarılar geldi. Koronavirüs salgınının henüz sona ermediğini hatırlatan Koca, salgının yeniden gündeme gelmeye başladığını ve Omicron’a bağlı olarak tüm dünyada vakaların yükselişe geçtiğini aktardı. İşte Bakan Koca’nın paylaşımından öne çıkanlar…

‘Memleketin Nadide Bir Evladı Hayattan Koparıldı’

Kurban Bayramı dolayısıyla sosyal medya hesabından bir mesaj yayımlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bayrama buruk bir şekilde girildiğini belirtti ve geçtiğimiz günlerde Konya Şehir Hastanesi’nde görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Dr. Ekrem Karakaya’nın vefatının derin üzüntülere yol açtığını aktardı. Türkiye’yi derinden sarsan cinayete değinen Bakan Koca, ‘Memleketin nadide bir evladı, kalp doktoru Ekrem Karakaya canice hayattan koparıldı. Dün cenaze törenine katılmak üzere memleketi Kayseri’deydim. Tanıyan herkes onun milletine yürekten bağlı, mütevazı ve kendini hastalarına adamış, örnek bir hekim olduğuna şahitlik ediyor.’ dedi. Sağlıkta şiddet konusuna da değinen Koca, ‘Sağlıkta şiddet sorunuyla mücadelemiz uzun bir süredir devam ediyor. 12 Mayıs’ta çıkan Sağlık’ta Şiddet Yasası, bu suçları affı olmayacak yere koydu. Teröre karşı verdiğimiz sınavı, hep birlikte sağlıkta şiddet için de vereceğiz. Devlet iradesi, bütün gücüyle yanımızdadır.’ ifadelerini kullandı.

Koronavirüs Salgını

Koronavisür salgınının yeniden gündeme gelmeye başladığının altını çizen Sağlık Bakanı, Omicron varyantına bağlı vakaların tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de artış gösterdiğini belirtti. Vakaların artış gösterdiğine vurgu yapan Koca, son dozun üzerinden 6 ay geçtiğinde koronavirüs aşısının etkisinin azaldığını söyledi ve ‘Bu süre dolmuşsa yeniden aşı olunması önem arz ediyor. Buna bizim verdiğimiz önemi siz de verin. 50 yaş üstüyle risk grubundakilere son aşıları üzerinden 6 ay geçmişse hatırlatma dozu aşılarını olmalarını ısrarla öneriyoruz. Bu grubun temasın artacağı bayram günlerinden başlayarak kendilerini bilhassa koruması gerekmektedir. Maskeyi zaruri kılan durumları hepimiz biliyoruz. Bugünlerde sıkıntılarız, üzüntülerimiz var. Birbirimizi anlayarak, birbirimize güvenerek sıkıntıları aşacağız. Emin olun. Bir tek, can kaybıdır ki o, telafi edilemez.’ dedi.