Koronavirüs vakaları hızla tırmanıyor! Maske yasağı geri gelecek

TAKİP ET

Koronavirüs kabusu bitti derken yeniden başlıyor. Tüm dünyada vakalar son bir haftada hızla tırmanıyor. Almanya daha önce yaptığı açıklamada Ekim ayından itibaren maske takma zorunluluğunu geri getireceğini duyurmuştu. Bir haber de Kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyeti'nden geldi. KKTC, kapalı alanlarda ve toplu etkinliklerde maske takma zorunluluğunu geri getirdi.

Reklam
Reklam

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Haziran ayının başından itibaren koronavirüs salgını önlemleri gevşetilmişti. Ancak son 1 hafta içinde covid-19 vakalarında ciddi bir artış yaşandı. KKTC bu nedenle yeniden önlemler almaya başladı. 350 bin nüfusu bulunan ülkede günlük vaka sayısı 120’ye kadar yükseldi. Kaldırılan maske yasağıda böylece geri getirildi. Artık ülkede kapalı alanlar ve toplu etkinliklerde Maske takmak zorunlu.
 

Bildirim şartı yok

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde geçtiğimiz yıllarda öğrenci ve çalışanlar için test şartı kaldırılmıştı. Sağlık merkezleri ve bakım evleri gibi sınırlı bir kesim için test yapılırken hastalığa yakalananlar için bulunan bildirim şarkıda kaldırıldı.
 

Test az vaka çok

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde test az yapılıyor ancak vaka sayıları buna rağmen yüksek çıkıyor. Geçtiğimiz hafta yapılan test sayısı 10883 olurken tespit edilen vaka sayısı ise 859 oldu. Yani günlük ortalama 122 vaka tespit edildi. Sağlık Bakanlığı bulaşıcı hastalıklar Üst Kurulu da vaka sayılarının artmaya başlaması ile birlikte toplu etkinlikler ve kapalı alanlar için maske şartı getirildi. Aynı zamanda ülkede pozitif vakaların karantinaya girmesi istenirken temasını olanlardan da 5 günden sonra test yapmaları istendi.