Koronavirüse karşı balık yağı desteği! Uzmanı açıkladı..

TAKİP ET

Uzmanların yaptıkları araştırmalar özellikle Morina balık yağının koronavirüse karşı güçlü bir bağışıklık kalkanı oluşturduğu sonucuna ulaştırdı.

Reklam
Reklam

Mikrobiyolog ve aynı zamanda koruyucu sağlık uzmanı olan Prof. Dr. Oğuz Özyaral, Oslo Üniversitesi’nde yapılan ve 70 bin katılımcı ile gerçekleştirilen bilimsel bir çalışmada düzenli olarak kullanılan 'Morina Balık Yağı'nın kişilerde koronavürüse karşı daha dirençli bir etki gösterdiğinin tespitinin yapıldığını söyledi.



Kış aylarının gelmesi ile birlikte özellikle çocukların bağışıklık sisteminin güçlenmesi gerektiğini ve pandemi sürecinde de çocuklarını salgından korumakta oldukça fazla zorlandığını söyleyen Prof. Dr. Oğuz Özyaral, çocukların bağışıklık sisteminde güçlü bir destek için onlara yeteli miktarlarda Omega-3, A ve D vitaminlerinin verilmeli dedi.



Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olan ve Morina balığının karaciğerinden elde edilen Morina Balık Yağı'nın ise (Cod Liver Oil) hem EPA DHA oranının yüksek olduğunu hem de balıktan alınan doğal D ve A vitaminleri sayesinde de özellikle çocuklar için kalkan görevi gördüğünü ifade eden Prof. Dr. Oğuz Özyaral, bağışıklığı güçlendirme görevinin yanı sıra Morina Balık Yağı'nın sağlıklı bir beyin ve göz gelişimine de fayda sağladığını söyledi. 


 

koronavirüs morina balık yağı balık yağının faydaları