Koronavirüsü belirtisi değişti! Yakalanmış olabilirsiniz

TAKİP ET

2020 yılından bu yana tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını da vakalar azaldı ancak mutasyon devam ediyor. Yeni gelen haberler dünyayı korkuturken koronavirüs salgınında belirtilerinde değiştiği öğrenildi. Fark etmeseniz de Corona virüsüne yakalanmış olabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Koronavirüs salgını 2020 yılından bu yana dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. Son dönemlerde dünyada vaka sayıları azalsa da mutasyon haberleri geliyor. Kış aylarının gelmesiyle birlikte salgın yeniden etkisini arttıracak ve endişeleri korku salıyor. Ayrıca coronavirüste belirgin belirtilerden biri olan öksürüğünde şekli değişti. Yani belirtiler farklılık göstermeye başladıkça kış hastalıkları ile virüsün ayırt edilmesi zor hale geldi.

Çin'de başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını dünya genelinde 6 milyondan fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Son aylarda salgında vaka sayıları azalsa da mutasyonlar yaygın olarak devam ediyor. Çin’in de kısıtlamaları kaldırması sonrası tedirginlikler arttı. Üstelik Corona virüsün belirtileri de değişiklik gösterdiği ve Artık kış hastalıkları ile ayırt edilmesi daha zor hale geldi.

Belirtiler kış hastalıkları ile karıştırılıyor

Yaklaşık 2 yıl boyunca dünyaya korku salan koronavirüs salgını Kış aylarının gelmesi ile birlikte yeniden endişe yaratmaya başladı. Üstelik virüsünü sıklıkla mutasyona uğraması korkuyor arttırıyor. Özellikle son dönemlerde Corona virüsünü en belirgin belirtilerinden biri olan kuru öksürük değişiklik göstermeye başladı. Yapılan son çalışmalara göre koronavirüs belirtisi artık daha farklı bir boyuta geçti.

Öksürükle birlikte balgam görülüyor

Koronavirüste kuru öksürük şekil değiştirirken yapılan araştırmalara göre öksürükle birlikte balgam çıkması yaygınlaştı. Uzmanlar hastalığın tespit edilmesinde balgamın renginin önemli olduğunu ifade etti. covid-19 yakalanan kişilerde öksürüklerin yanı sıra yeşil ya da sarı renkli balgam görülüyor. Bu durum ciğerlerde bakteri olduğuna işaret ediyor.