Koruyucu Aile nasıl olunur, şartları nelerdir? Koruyucu Aile için sağlanan destekler 2021

TAKİP ET

Çocukların gelişimi günümüzde sorunlu olabiliyor. Özellikle aile içindeki sorunlar çocukların gelişimini kötü yönde etkiliyor. Bu nedenle insanlar bu çocukları himayesi altına alan koruyucu aile için sağlanan destekler 2021'in neler olduğunu öğrenmek için internet üzerinden araştırmalar yapıyor. Peki koruyucu aile nasıl olunur, şartları nelerdir? Yanıtları haberimizde...

Reklam
Reklam

Günümüz şartlarında çocukların gelişimi oldukça zor bir hale geldi. Özellikle de aile içinde yaşanan problemler çocukların gerek fiziksel gerekse de zihinsel gelişimi konusunda oldukça olumsuz etkiler bırakıyor. Bu gibi çocukların genel gelişimlerini daha sağlıklı yapmaları için onları himayesi altına alan ve gerekli bakımları üstlenen koruyucu ailelerin aldığı destekler bir çok insanın gündemini meşgul ediyor. Peki koruyucu aile nasıl olunur, şartları nelerdir?
Koruyucu Aile Nasıl Olunur?

Çocukların gelişimi konusunda oldukça olumsuz etkileri bulunan aile içinde yer alan psikolojik şiddet, fiziksel şiddet, cinsel taciz ve istismar gibi önemli sorunlar nedeniyle çocukların genel bakımını üstlenen koruyucu aileler bulunmaktadır. Koruyucu aile olmak için çocukların fiziksel, zihinsel ve duygusal ihtiyaçları yeterince karşılamaya uygun olmak gerekmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocukların koruyucu ailesi olmak isteyen aile hakkında genel bir inceleme yaptıktan sonra ailenin buna uygun olmadığına karar verir.
Koruyucu Aile Olma Şartları Nelerdir?

Çocukların koruyucu ailesi olmak isteyen ailelerin sağlamaları gereken bazı şartları bulunmaktadır. İşte koruyucu aile olma şartları:
- T.C. vatandaşı olmak
- Türkiye sınırları içerisinde yaşanması
- 26-65 yaş aralığında olmak
- En az ilkokul mezunu olmak
- Düzenli olarak gelir elde ediyor olmak
- Korumaya alınacak olan çocuk ile herhangi bir kan bağının veya akrabalığın bulunmaması koruyucu aile olma şartları arasında bulunmaktadır.
Koruyucu aile olmaya hak kazanan ailelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafında bazı yardımlar yapılıyor. Bu yardımlar arasında gıda, servis, giyim ve temizlik yardımları bulunuyor.
Koruyucu aile olmak için başvuru yapmak isteyen kişilerin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na getirmeleri gereken bazı belgeler bulunuyor. İşte o belgeler:
- T.C. kimliği fotokopisi
- Vesikalık fotoğraf
- Eğitim diploması fotokopisi
- Adli sicil kaydı
- Sağlık raporu
Koruyucu aile olmak için başvuru yapmak isteyen aileler https://www.turkiye.gov.tr/ashb-koruyucu-aile-ilk-gorusme-talebi sitesi üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.
 

koruyucu aile koruyucu aile nasıl olunur aile ve sosyal hizmetler bakanlığı