KOSGEB 100 bin TL destek sağlayacak: KOSGEB desteği koşulları nelerdir?

TAKİP ET

KOSGEB ,girişimci ve işletme sahiplerine destek sağlamaktadır. KOSGEB , işletmelere 100 bin TL destek sağlayacağını duyurdu. KOSGEB desteğinin koşulları nelerdir? Bu haberimizde KOSGEB desteği hakkında merak edilenleri sizler için derledik. İşte KOSGEB desteğinin detayları ve koşulları...

Reklam
Reklam

Faizsiz Kredi İmkanı! 100.000 liraya kadar sıfır faizli kredi imkanı bulunmaktadır. Başvuruları e-Devlet üzerinden alın. 24 ay içinde geri ödenen kredi faizi dışında komisyon alınmamaktadır. 100.000 TL'lik kredinin geri ödemesi, zarar gören işletmelerin istihdamını korumak ve sayılarını artırmak amacıyla Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Kurumu'ndan (KOSGEB) 100.000 TL'lik  faizsiz kredi ile de desteklenecek.

KOSGEB işletme desteği

pandemi sırasında işlerin. KOSGEB Afyonkarahisar İl Müdürü Ayşe Yeşim Çepni, destek hakkında bilgi vererek kentteki tüm işletmeleri projeden yararlanmaya davet etti. Programın son başvuru tarihinin 31 Mart 2022 olduğunu ve il bazında kontenjan bulunmadığına dikkati çeken Aydın, Afyonkarahisar'daki başvuru oranımızın şu anda beklediğimizden daha düşük olduğunu belirtti. Şehrimizden faydalanabilecek işletmeleri ziyaret ediyor, çalıştaylar düzenliyoruz. Sizi hızlı bir şekilde başvurmaya ve iş yaratmaya davet ediyoruz. " dedi.

KOSGEB destek koşulları

Üçüncü aşama, gençlere, yeni mezunlara ve kadın istihdamına odaklanır ve belirli sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler, 1981 ve sonrası doğumlu, hiç çalışmamış veya altı aydan fazla çalışmamış yeni çalışanları işe alabilecektir. Destekten üniversite ve meslek lisesi mezunlarını istihdam eden işletmeler yararlanabilecek. İşletmelerin 12 ay boyunca uygun yeni bir çalışanı işe alması gerekecek. Destek kullanmak isteyen işletmeler için bir diğer önemli kriter ise son 12 aydaki ortalama iş sayısıdır. Uygun küçük ve mikro işletmeler, işe aldıkları her çalışan için 100.000 TL geri ödeme desteği alacak. Mikro işletmeler 2 kişiye, küçük işletmeler ise 5 kişiye kadar kullanabilir. İşyeri sahibi veya çalışanı kadın ise destek üst sınırı 110 bin liraya çıkacak.

KOSGEB desteği hangi sektörleri kapsıyor?

İmalat: Gıda, içecek, tekstil, giyim eşyası, deri ve deri ürünleri, ağaç ve ağaç ürünleri, kağıt ve kağıt ürünleri, kauçuk ve plastik ürünleri, elektrikli teçhizat imalatı, mobilya imalatı. Toptan ve perakende ticaret; motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin onarımı.

Konaklama ve yiyecek hizmetleri: Lokanta ve seyyar yemek hizmeti.

Bilgi ve iletişim: Yayımcılık faaliyeleri, sinema ve program yapımcılığı. Mesleki ve bilimsel faaliyetler.

İdari ve destek hizmetleri: Seyahat acentesi, tur operatörü. Eğitim. Kültür, sanat, eğlence, dinlence, spor.

Diğer faaliyet hizmetleri: Kuru temizleme, kuaför ve güzellik salonları. 

kosgeb KOSGEB desteği KOSGEB faizsiz kredi desteği