KOSGEB'den çiftçilere destek! KOSGEB çiftçi desteği nasıl alınır?

TAKİP ET

KOSGEB'den çiftçiye destek devam ederken hayvancılık ve tarım ile ilgilenen vatandaşlar araştırmaya başladı. KOSGEB çiftçilere destek verirken bazı şartların da olduğunu söyleyebiliriz. KOSGEB çiftçi desteği nasıl alınır? KOSGEB çiftçi desteği şartları nelerdir? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Tarım ve hayvancılık alanından geçimini sağlayan genç veya yetişkin kişilere KOSGEB tarafından destek verilmektedir. Fakat yardım edilen kişilerde ticari bir amaçlı işletme kurmaları ve bu yönden kazanç sağlanması beklenmektedir. Çiftçilere verilen destekler '' NACE'' koduyla aratılmaktadır. KOSGEB çiftçi desteği hakkında merak edilenler haberimizde yer almaktadır 

KOSGEB çiftçi desteği nasıl alınır?

Eğer balıkçılık alanında bir ticari faaliyet gerçekleştirmek istiyorsanız devlet desteği ile deniz ürünleri, balık konserveleri gibi alanlarda işletmeler kurabilirsiniz. Genellikle Doğu Anadolu’da yapılan büyük ve küçükbaş hayvancılık ticareti için devlet desteği  alarak hayvan sakatatları, şarküteri ürünleri ve diğer kasap işleri için ticari işletmeler kurabilirsiniz.

KOSGEB hayvancılık destekleri 

Ticari işletme kurarken yapılacak olan dosya masrafları 

İşletmede kullanılacak olan dolap, makine ve diğer zorunlu ekipmanların alınması 

İşletmede çalışan işçilerin çalıştıkları gün sayılarına göre hibe alınabilmektedir.

KOSGEB hayvancılık kredisi nasıl alınır? 

 KOSGEB tarafından  “Girişimcilik Destekleme Projesi” ve “İleri Girişimcileri Destekleme Projesi” kapsamında hibe verilir. Bu iki farklı projelerde çiftçilere verilen hibeler farklılık göstermektedir. Destek miktarları değişkenlik gösterdiği gibi başvuru şartları da birbirinden farklı olmaktadır. En önemli farklılık hangi NACE kodu üzerinden ticari faaliyet gösterdiğiniz ile ilişkilidir. Girişimcilik Destekleme Projesi 60.000 TL’ye kadar İleri Girişimcileri Destekleme Projesi ise 370.000 TL’ye kadar olan hibeleri desteklemektedir.

KOSGEB hayvancılık kredisi almak istiyorum ne yapmalıyım?

Destek miktarları değişkenlik gösterdiği gibi başvuru şartları da birbirinden farklı olmaktadır. En önemli farklılık hangi NACE kodu üzerinden ticari faaliyet gösterdiğiniz ile ilişkilidir. Girişimcilik Destekleme Projesi 60.000 TL’ye kadar İleri Girişimcileri Destekleme Projesi ise 370.000 TL’ye kadar olan hibeleri desteklemektedir.

KOSGEB çiftçi desteği kosgeb desteği