KOSGEB emekliye hibe desteği veriyor mu?

TAKİP ET

İş desteği almak isteyen kişilerin öncelikle başvuru yaptığı KOSGEB emeklilere yardım ediyor mu soruları sorulmaya başlandı. Emekli olan kişiler devletten destek alıp almadıklarını merak etmesi üzerine araştırmaya başladı. KOSGEB emekliye yardım ediyor mu sorusunun yanıtı haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

Devlet tarafından kurulan KOSGEB iş kurmak isteyenlere destek vermektedir. Girişimci olmak isteyenler bu uygulamadan yararlanmak için başvurular yapmaktadır. Faizsiz kredi imkanı sunan KOSGEB birçok kişiye iş imkanı vermektedir. Emekliler KOSGEB desteği alıyor mu sorusunun detayları..

KOSGEB başvuru koşulları nelerdir?

Emekli olan kişiler KOSGEB üzerinden destek kredisine başvurmak istiyorlarsa başvuru koşullarına uygun olması gerekiyor. Bu başvuru koşulları emekli olan ve diğer tüm vatandaşlar için aynı şekilde verilmektedir.

KOSGEB'den destek alabilmek için öncelikle sigortalı bir işinizin olmaması gerekmektedir. Emekli olan kişiler iş kurmak için KOSGEB'den 60 bin TL değerinde yardım alabilmektedir. Bunun yanı sıra hibe desteği ise 400 bin TL'ye kadar faizsiz kredi imkanı vermektedir. 

KOSGEB destek programlarına başvuru yapıldıktan sonra duruma göre şekillendirme yapılır. E-devlet sitesine girerek KOSGEB girişimcilik eğitimlerine katılabilir 4 gün süren bu işlem sonucunda sertifikanızı aldıktan sonra KOSGEB kredisi için başvuru imkanı verilmektedir. KOSGEB kredisi başvurusunda onay almak istiyorsanız iyi bir iş planınızın olması ve kuruma yapacağınız işe inandırmanız gerekmektedir. 

KOSGEB desteği Emekliye destek hibe kredisi