KOSGEB geri ödemesiz 400 bin lira destek verecek

TAKİP ET

KOSGEB iş kurmak ve yatırım yapmak isteyen vatandaşlar için hibe desteğine devam ediyor. KOSGEB'den yapılan yeni duyuruya göre Enerji verimliliği alanında yatırım yapacak olanlar için 400 bin liraya kadar hibe desteği sağlanacak.

Reklam
Reklam

KOSGEB son dakika açıklaması yaparak yeni destek programını açıkladı.  “KOBİ Enerji Verimliliği Desteği” adı Verilen yeni program kapsamında başvuru yapan ve enerji verimliliğine yönelik yatırım yapmak isteyenler için 400 bin liraya kadar hibe desteği verilecek. KOSGEB tarafından yapılan duyuruda, yatırım yapmak isteyen vatandaşlara proje kapsamında ilk etapta tüm harcamaları için hareket ettikleri tutarında hibe desteği verileceği ifade edildi. Enerji verimliliği haritasının da KOSGEB tarafından çıkarılacağının belirtildiği açıklamada, proje kapsamında motorların değiştirilmesi için 30 bin liraya kadar etüt, verimlilik artırıcı Yatırım için 400 bin liraya kadar hibe desteği verileceği bildirildi.
 

Başvurular devam ediyor

KOSGEB'in yeni projesi için şu ana kadar 152 firmanın, 16 etüt projesi sertifikasına sahip şirketin ve 20 hizmet sağlayıcısının başvuru yaptığı öğrenildi. Firmaların projeye başlamadan önce ihtiyaçlarını tespit edildiği öğrenilirken aynı zamanda hala başvurularım devam ettiği ifade edildi. Proje kapsamında firmaların Uzun yıllardan beri kullandığı verimsiz ve eski motorların AB standartlarında ki motorlara dönüştürülmesi hedefleniyor.
 

3 milyon 783 bin motor değiştirilecek

Alınan bilgiye göre KOSGEB, Bu proje kapsamında Türkiye'deki sanayicilerin elinde bulunan milyonlarca motorun değiştirilmesini hedefliyor. Enerji yanından verimsiz olduğu düşünülen 3 milyon 783 bin motor bulunuyor. Değiştirilmesi planlanan en çok motor sayısı ise gıda sektöründe. Gıda imalatında bulunan 757 bin 504 motor proje kapsamında değişecek. Aynı zamanda fabrikasyon metal imalatı alanında da 518 bin 864 motorun değişeceği öğrenildi.