KOSGEB Girişimcilik Belgesi nasıl alınır? KOSGEB Girişimcilik Belgesi almak için neler yapılır?

TAKİP ET

Bir iş yeri ya da ofis açmak isteyen kişilerin KOSGEB desteklerinden yaralanabilmesi için bu alana ait bir girişimcilik belgesi alması gerekmektedir. Peki KOSGEB Girişimcilik Belgesi nasıl alınır? KOSGEB Girişimcilik Belgesi almak için neler yapılır?

Reklam
Reklam

Bir iş yeri ya da ofis açmak isteyen kişilerin KOSGEB desteklerinden yaralanabilmesi için bu alana ait bir girişimcilik belgesi alması gerekmektedir. Bunun içinde belli başlı bir eğitim ve eğitim sonunda sınava girmesi gerekmektedir. Daha önce, KOSGEB, girişimcilik belgesi alma için eğitimleri yüz yüze verirken artık e-Devlet üzerinden uzaktan eğitim olarak vermeye başlamıştır. Böyle bir kolaylığın var olmasından ötürü birçok iş kurmak isteyen kişi artık girişimcilik belgesi alabilmek için e-Devlet üzerinden uzaktan eğitim almaktadır. 

KOSGEB Girişimcilik Belgesi nedir? 

Mevcut bir iş yerine sahip olan ya da baştan bir iş yeri açmak isteyen kişi veya kişiler finansal bir desteğe ihtiyaç duymaktadırlar ve bunun için de KOSGEB girişimcilik belgesi almaktadır. Girişimcilik belgesi daha önce yüz yüze verilen eğitimlerle alınırken şimdilerde ise e-Devlet üzerinden uzaktan eğitim alınarak verilmektedir. 

e-Devlet üzerinden sağlanan girişle birlikte bir süre uzaktan alınacak eğitimle beraber bu sertifika elde edilebilir. KOSGEB girişimcilik sertifikası başvurusu için iki tip eğitim programı vardır. Bu eğitim programları Geleneksel Girişimcilik Eğitimi ve İleri Girişimcilik Eğitimleri olarak iki gruba ayrılmaktadır. 

E-Devlet KOSGEB girişimcilik belgesi sorgulama işlemini yapmak için tıklayınız. 

KOSGEB Girişimcilik Belgesi 

KOSGEB Girişimcilik Belgesi edinmek için herhangi bir akıllı cihazdan belirtilmiş olan iki programdan birine katılmanız mümkündür. Seçmiş olduğunuz iki programdan birininden almış olduğunuz eğitimi başarıyla tamamlamanız durumda e-Devlet üzerinden KOSGEB Girişimcilik Belgesi sertifikanızı çıktı olarak alabilirsiniz.  

İstediğiniz zaman her eğitim programı için yaklaşık olarak 5 saat gibi bir vakit harcayarak eğitimlerinizi sonlandırabilirsiniz. Dijital platformda hazırlanmış olan KOSGEB girişimcilik belgesine sahip olabilirsiniz.  

KOSGEB Girişimcilik Belgesi eğitimi nasıl alınır? 

KOSGEB Girişimcilik Belgesi ne işe yaramaktadır sorusu merak edilen sorular arasındadır. KOSGEB girişimcilik belgesini edinmenizin ardından KOSGEB’in maddi desteklerinden yaralanma hakkına sahip olursunuz. 

KOSGEB’in vermiş olduğu girişimcilik eğitimlerini tamamlayıp sertifikayı kazanmadan bahsi geçen desteklerden ve hibelerden yaralanma hakkınız bulunmamaktadır. KOSGEB uzaktan eğitim olarak iki çeşit eğitim programı sunmaktadır. Bunlardan ilki, Geleneksel Girişimcilik Eğitimi’dir. İkincisi ise İleri Girişimcilik Eğitimleri olarak belirtilmiştir. 

KOSGEB girişimci sertifikasını aldıktan sonra girişimci kişilere Geleneksel Girişimci Destek Programı kapsamında 65.000 TL’ye kadar hibe ve destek sağlanmaktadır. Kuaför, lokanta ve kasap gibi iş sektörleri için Geleneksel Girişimcilik Eğitimini tamamlamanız yeterliyken; imalat alanındaki bir iş için desteklerden yararlanmak istiyorsanız İleri Girişimcilik Eğitimini başarıyla bitirmeniz gerekli olacaktır.  

KOSGEB Girişimcilik başvurusu nasıl yapılır? 

KOSGEB kurumundan girişimcilik belgesi almak amacıyla artık yüz yüze bir eğitim alma şartı bulunmamaktadır. Uzaktan çevrimiçi eğitim videolarını izleyerek KOSGEB girişimcilik belgesine sahip olmak mümkündür. Girişimcilik programları ortalama 5 saat gibi kısa bir süreye denk gelen video eğitimleri içermektedir. 

Gerekli girişimcilik eğitim programının tamamlanmasından sonra bu sertifika e-Devlet sistemine yüklenmektedir. Bu belgeye istediğinizde kolaylıkla ulaşabilirsiniz. 

KOSGEB Girişimcilik Belgesinin işlevi nedir? 

KOSGEB girişimcilik belgesi, KOSGEB kurumu tarafından kendi iş yerini açmak isteyen girişimcilere işlerini daha başarılı ilerletebilmeleri adına sunulan eğitimler sonunda hazırlanan bir sertifikadır. 

KOSGEB girişimcilik belgesinin önemi ise KOSGEB tarafından verilen hibe ve destekler için her girişimcinin bu belgeye sahip olması gerekliliğinin olmasıdır. İş hayatına yeni atılacak olan girişimcilerin sunulan maddi destekleri en verimli şekilde yönetebilmeleri için girişimcilik eğitim programları zorunlu hale getirilmiştir.

kosgeb kosgeb girişimcilik belgesi girişimcilik e devlet