KOSGEB hangi sektörlere destek verdi? KOSGEB tarafından destek verilen sektörler nelerdir? KOSGEB hibe desteği sunulan programlar nelerdir?

TAKİP ET

KOSGEB birçok farklı projeyle girişimcilere destek vermektedir. KOSGEB tarafından desteklenen sektörler vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 2021 yılı içerisinde desteklenen sektörler de vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, KOSGEB hangi sektörlere destek verdi? KOSGEB tarafından destek verilen sektörler nelerdir? KOSGEB hibe desteği sunulan programlar nelerdir? İşte yanıtı yazımızda…

Reklam
Reklam

2021 yılı içerisinde KOSGEB birçok sektöre verdiği desteklerle adından sıkça söz ettirdi. KOSGEB tarafından desteklenen sektörler vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Hangi sektöre daha çok destek verildiği de merak edilmektedir. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) küçük ve orta büyüklükteki iş yerlerinin daha nitelikli üretime geçmeleri için ve istihdamın çoğalması ve rekabet oranının artması için hibe şeklinde krediler sunmaktadır. Bu desteklerden yaralanmak isteyen pek çok kişi de konu hakkında detaylı bilgi edinmek için araştırma yapıyor.  Peki, KOSGEB hangi sektörlere destek verdi? KOSGEB tarafından destek verilen sektörler nelerdir? KOSGEB hibe desteği sunulan programlar nelerdir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı yazımızda…

 

KOSGEB Tarafından Desteklenen Sektörler Hangileridir?

KOSGEB’in destek verdiği sektöreler vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında yerini alıyor. KOSGEB projelerine katılmak isteyen pek çok kişi hangi sektörlere destek verildiği araştırıyor. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) küçük ve orta büyüklükteki iş yerlerinin daha nitelikli üretime geçmeleri için ve istihdamın çoğalması ve rekabet oranının artması için hibe şeklinde krediler sunmaktadır. KOSGEB’den hibe kredi almak isteyen girişimci ve iş yerleri; KOSGEB’in internet sitesi üzerinden hangi iş alanlarına destek verdiğini öğrenebilirsiniz. KOSGEB’in destek verilen iş alanları ise aşağıda belirtilen gibidir:

İmalat piyasasına hibe kredi sunmaktadır.

İnşaat sektörü KOSGEB tarafından destekleniyor.

Toptan ve perakende ticaret KOSGEB tarafından destek alan sektörlerdendir.

Ulaştırma ve depolama piyasasına KOSGEB hibe kredi sunmaktadır.

Bilgi ve iletişim konusunda KOSGEB hibe kredi sunmaktadır.

Reklamcılık, tercüme, fotoğrafçılık ve danışmanlık gibi mesleki teknik faaliyetler kapsamındaki sektörlere KOSGEB hibe kredi sunmaktadır.

İş bulma acentesi, fuar organizasyonu, seyahat acentesi, temizlik ve güvenlik gibi destek sektörler kapsamında hizmet vermekte olan bu sektörlerden işletme kurmayı planlayanlara KOSGEB hibe kredisi için başvuru oluşturabilirler.

Konaklama ve yiyecek hizmeti verecek olan işletmelere, hibe kredi sunulmaktadır.

Bilgisayar, kişisel eşya ve ev eşya onarımı gibi faaliyetler ile uğraşanlar, desteklenen sektörler arasındadır.

Deri eşyaların onarımı konusunda hibe kredi çekebilirler.

Mobilya ve ev döşemelerinin onarımı konusunda faaliyet gösterecek olanlar, KOSGEB’den geri ödemesi olmayan kredi çekebilirler.

Saat ve mücevherlerin onarımı sektörü de hibe kredi çekebilir.

Kuru temizleme faaliyetleri, KOSGEB hibe kredi verilen sektörler arasındadır.

Kuaförlük ve güzellik salonu sektörlerinde faaliyet gösterenlere de, hibe kredi sunulmaktadır.

 

KOSGEB Hibe Desteği Sunulan Programlar Listesi 

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından sunulan hibe destekleri vatandaşların ilgisini ekmektedir. Destek girişimleri vatandaşlar için oldukça önemli bir yere sahiptir. Bu destek ve projeler ile yeni iş kuranlar ya da var olan kuruluşlarını büyütmek, geliştirmek için bu desteklerden yararlanmaktadır. Yer alan programlara dahil olmak isteyen kişiler de konuyla ilgili bilgi edinmek için araştırma yapmaktadırlar. KOSGEB’den hibe desteği başvurusu yapmak isteyen KOBİlerin dahil olabilecekleri programlar şu biçimdedir:

Kredi Faiz Desteklenmesi

Gelişen İşletmeler KOBİ Destek Programı

Kredi Faiz Desteklenmesi

Laboratuvar Hizmet Uygulaması İş Birliği Güç Birliği Destek Programı

Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı

Endüstriyel Uygulama

Ar-Ge İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama

KOBİ Tekno Yatırım Genel Destek Programı

KOBİGEL

Teknopazar

kosgeb KOSGEB hangi sektörlere destek verdi KOSGEB hibe desteği KOSGEB hibe desteği sunulan programlar KOSGEB programları