KOSGEB Mayıs 2021 faizsiz kredi başvurusu, şartları, istenilen belgeler

TAKİP ET

Türkiye'nin en büyük esnaf ve girişimci destekleme platformu olan KOSGEB, şimdiye kadar binlerce insana destekte bulunmuştur. Esnafımızı desteklemeye devam eden KOSGEB faizsiz kredi imkanı veriyor. Esnafımız KOSGEB Mayıs 2021 faizsiz kredi başvurusu, şartları ve istenilen belgeleri merak ediyor.

Reklam
Reklam

Koronavirüs Pandemisi ve son günlerde yaşanan ekonomik sebeplerden dolayı esnaf büyük bir sıkıntı çekiyor. Bundan dolayı devlet bir takım önlemler almaya başladı. KOSGEB tarafından esnafımızı rahatlatacak bir açıklama geldi. Türkiye’nin en büyük esnaf ve girişimci destekleme platformu olan KOSGEB, şimdiye kadar binlerce insana destekte bulunmuştur. Esnafımızı desteklemeye devam eden KOSGEB faizsiz kredi imkanı veriyor. Esnafımız KOSGEB Mayıs 2021 faizsiz kredi başvurusunu merak ediyor.

Son günlerde yaşanan ekonomik sorunlar en çok esnafımızı sıkıntıya sokuyor. Bundan dolayı koz cep insanlara faizsiz kredi desteği vermeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada faizsiz kredi hizmeti verileceği söylenmişti. Bu imkanın Pandemi de gelir sorunu yaşayan ve nakit akışı bozulan mikro ve küçük ölçekli işletmeleri desteklemek amacıyla verilmektedir. Ayrıca kredi 3 yıl geri ödemesiz olacak.

Son günlerde yaşanan ekonomik sorunlar en çok esnafımızı sıkıntıya sokuyor. Bundan dolayı koz cep insanlara faizsiz kredi desteği vermeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada faizsiz kredi hizmeti verileceği söylenmişti. Bu imkanın Pandemi de gelir sorunu yaşayan ve nakit akışı bozulan mikro ve küçük ölçekli işletmeleri desteklemek amacıyla verilmektedir.

KOSGEB faizsiz kredi desteğini imalat sektöründe çalışmalar yapan mikro ve küçük işletmeler ile teknoloji sektöründe çalışmalar yürüten Start-up firmalar için veriyor.

KOSGEB Faizsiz Kredi Desteğini Kimler Alabilir?

Koronavirüs Pandemisinden dolayı gelir kaybı yaşayan ve nakit akışından dolayı sıkıntı çeken mikro da küçük işletmelere faizsiz kredi desteği veriliyor. Bu faizsiz krediler üç yıl geri ödemesiz olacak. Buna göre KOSGEB faizsiz kredi desteğinden yararlanmak isteyen firmaların koronavirüs Pandemisi öncesinde aktif bir şekilde çalışması gerekiyor. Aynı zamanda mevcut istihdamını korunması gerekiyor. Pandemiden dolayı en az %25 gelir kaybına uğramış olması gerekiyor. Bunun yanında nakit olarak sıkıntı çeken imalat sektöründeki mikro ve küçük işletmeler ve teknoloji alanında çalışmalar yürüten Start-up firmaları bu faizsiz kredi desteğini alabilir.

Mikro işletmeler üst limiti 30.000 TL, küçük işletmeler için 75.000 TL faizsiz kredi desteği alabilecek. Ayrıca 2017 yılından sonra kurulan firmalar için artı olarak 25.000 TL ilave destek verilecek. Programa toplamda 5 milyar TL bütçe ayrılmıştır. Bu bütçeden 130.000 kadar firmanın destek alması bekleniyor.

KOSGEB faizsiz kredi desteğinden yararlanmak isteyenler desteği ne zaman verileceğini merak ediyor. Faizsiz kredi desteği 3 Mayıs 2022 pazartesi günü başlayacak. Başvuruyu e-Devlet sistemi üzerinden yapabilirsiniz. Başvurular 3 Mayıs ile 21 Mayıs 2022 tarihleri arasında online bir şekilde alınacaktır. Ayrıca kosgeb.gov.tr sitesinden de başvuru yapabilme imkanı vardır.

E-Devlet sisteminden kolay bir şekilde faizsiz kredi başvurusunda bulunmak istiyorsanız kimlik numaranız ve sahip olduğunuz şifreyle birlikte sisteme girerek, arama çubuğuna KOSGEB yazdıktan sonra bu sayfaya giriş yapmanız gerekiyor. Başvuru kısmında gerekli belgeleri yüklemeniz gerekiyor. Son olarak onay verdikten sonra başvurunuzu gerçekleştirmiş olursunuz.

KOSGEB Faizsiz Kredi Desteği Şartları Nelerdir?

Koz cep üç yıl geri ödemesiz faizsiz kredi desteğinden yararlanmak isteyen işletmeler KOSGEB faizsiz kredi desteği şartları nelerdir sorusunun yanıtlarını intenet üzerinden araştırmaktadır. Bu destek mikro işletmeler için 30.000 TL’ye kadar ulaşacak. Küçük işletmelerde 75.000 TL’ye kadar bu destekten yararlanabilecek. Daha önce cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama doğrultusunda 5 milyar TL üçe ayrıldığı açıklanmıştı.

Bu koronavirüs Pandemisinden dolayı nakit akışı bozulan ve gelir kaybı yaşayan esnafımızın nakit ihtiyacını gidermek adına imalat alanında çalışmalar yürüten küçük ölçekli ve mikro ölçekli işletmeler yararlanabilecek. Ayrıca teknoloji alanında çalışan yeni şirketler bu destekten faydalanabilir.

Bunun yanında bu firmaların 2017 yılından sonra kurulmuş olması gerekiyor. 2017 yılından önce kurulan firmalar bu desteklerden yararlanamaz. Ayrıca en az %25 gelir kaybı olması gerekiyor.

KOSGEB Faizsiz Kredi Desteği Başvurusunda İstenen Evraklar

Faizsiz kredi desteğinden yararlanmak istiyorsanız bazı evrakları tamamlamanız gerekiyor. Bu evraklar;

Eğer elinizde bulunuyorsa SGK borçu ya da vergi borcunun yasal sınır üzerindeyse ertelenmesi ya da taksitlendirilmesini gösteren belge olması gerekiyor.

Şahsa bağlı işletmelerde SGK kaya tescil olmayanlar için bu işletmenin SGK borcu olmadığını gösteren ve tescil olmamış olduğunu gösteren bir belge olması gerekiyor.

İkincil bileşene yapılan başvurularda işletmenin yenilikçi kriterleri en az bir tanesini sağladığını gösteren bir belge olması gerekiyor.

KOSGEB Faizsiz Kredi Geri Ödeme

Faizsiz kredi destekleri üç yıl geri ödemesiz olarak belirlenmiştir. Üç yılın sonunda ise dört aylık periyotlar halinde altı eşit taksitte toplamda beş yıl boyunca vade imkanı da vardır. Toplamda 130.000 kadar işletmenin bu destekten faydalanması gerekiyor. Ödeme koşullarının da oldukça uygun olması bu krediyi cazip hale getiriyor.

KOSGEB KOSGEB faizsiz kredi desteği