KOSGEB solucan gübresi hibe desteği başvurusu nasıl yapılır?

TAKİP ET

Çiftçilere çeşitli konularda maddi destek sağlayan KOSGEB'in solucan gübresi üretimi yapan çiftçilere yaptığı destek bir çok insanın merak konusu oldu. Peki KOSGEB solucan gübresi hibe desteği başvurusu nasıl yapılır? Cevabı haberimizde...

Reklam
Reklam

Türkiye’de tarım alanında bir çok girişimci bankaların verdiği kredilere başvuru yapsa da bu bankaların kredi için koyduğu şartlar nedeniyle oldukça zorluk çekiyor veya kredi başvurusu yapmaktan vazgeçiyor. Çiftçilere çeşitli alanlarda maddi destekler sağlayan KOSGEB’in tarım alanında da önemli hibe destekleri verdiği biliniyor. Solucan gübresi üretimi alanı da bu alanlardan bir tanesi. KOSGEB’in solucan gübresi üretimi yapan girişimcilere sağladığı hibe desteğinin ayrıntılarını öğrenmek isteyen kişiler arama motorları üzerinden araştırmalarına devam ediyor. Peki KOSGEB solucan gübresi hibe desteği başvurusu nasıl yapılır?
KOSGEB Solucan Gübresi Başvurusu Nasıl Yapılır?
Solucan gübresi üretimi yapan girişimcilere destek sağlayan kurumlardan birisi de KOSGEB’dir. Öncelikle KOSGEB’in hibe desteğinden yararlanma şansının yakalanması için A-01-NACE 01 49 90 kodu gibi KOSGEB desteği kodlarına sahip olunması gerekiyor. Faizsiz bir şekilde alınan hibe desteğinin alınması için sonraki aşama ise KOSGEB’in uygulamalı girişimcilik eğitimine katılım ve bu eğitimlerden mezun olarak girişimci belgesi almaya hak kazanmaktır. 
E-Devlet üzerinden başvuruları alınan uygulamalı girişimcilik eğitimleri 4 gün sürüyor. 4 gün sonunda girişimcilik belgesi almaya hak kazanılıyor. Başvuru yapmak için bir E-Devlet şifresine sahip olunması gerekiyor. E-Devlet şifresi olmayan kişiler PTT şubelerinden E-Devlet şifrelerini alabilirler. 
E-Devlet sistemine giriş yapılmasının ardından arama ekranına ‘’uygulamalı girişimcilik eğitimi katılımcı başvurusu’’ kelimelerinin yazılması ve açılan ekrandaki yeni başvuru butonuna tıklanması gerekiyor. 
KOSGEB’in girişimcilik eğitimini tamamlayan çiftçiler 60 bin TL’ye varan hibe desteğinden yararlanabiliyor. Bununla birlikte işletme desteği adı altında bir 10 bin TL daha solucan gübresi üretimi yapan kişilere veriliyor. İşletmesinde 1. yılını tamamlayan kişilere 20 bin TL hibe desteği daha verilecek.

KOSGEB solucan gübresi üretimi hibe desteği çiftçi