KOSGEB, teşvik kredisi nasıl alınır? KOSGEB, teşvik kredileri nedir?

TAKİP ET

Birçok vatandaşımızın merak ettiği konular arasında yer alan KOSGEB, teşvik kredileri nasıl alınır sorusu kafaları karıştırırken sizler için KOSGEB teşvik kredisi nedir? Ne işe yarar gibi merak edilen soruları araştırdık. İşte KOSGEB, teşvik kredi hakkında bilgiler

Reklam
Reklam

KOSGEB, teşvik kredisi, girişimcilerin desteklenmesi için kullanılan proje olarak bilinmektedir. Kurumsal kurumlar için kredi seçeneği sunan KOSGEB, teşvik kredileri vererek girişimcileri pazardan ayırmak istemiyor. Sonuç olarak teşvik kredisi gerekli görünen zamanlarda hibe olarak verilirken bu yazımızda sizler için teşvik kredisini ele alacağız.

KOSGEB, teşvik kredisi almak desteklemeye yönelik proje arasında yer alır. Sonuç olarak girişimcilerin yararlanması için teşvik kredisi KOSGEB tarafından verilmektedir. KOSGEB girişimcilere kurs imkânı sunarken aynı zamanda kurstan başarılı olan vatandaşlar yüzde 80 devam zorunluluğuna sahiptir.  Kurs sonunda KOSGEB onaylı sertifika alırken girişimciler proje hazırlıklarına başlıyor.

Girişimci belgesi alınması halinde iş planı oluşturulur ve proje KOSGEB’e sunulur. İş planı öneğe göre oluşturulurken girişimci düşük puan alırsa değerlendirme sürecine giremeyecek. Fakat iş planı başarılı olursa 50.000 TL’ye kadar kredi kazanma imkânı doğmaktadır.

KOSGEB Teşvik Kredileri uygulaması

Teşvik kredileri uygulamasında; önek oluşturulur ve yedek flash belleğe mutlaka aktarılmalıdır. Başvuru sonrasında önerilen krediler için süreci takip etmelisiniz. Ayrıca girişimciler kredi duyurularına ve itirazlara da uyması gerekmektedir. KOSGEB sitesinin web sayfasına girerek duyurulara göz atabilir iş proje öneklerine ulaşabilirsiniz.

kosgeb teşvik kredisi kosgeb teşvik kredisi şartları kosgeb tesvik kredileri