Kötü günler bitti! Ama daha da kötüsü yolda: Domatesin kilosu 30 TL olacak!

TAKİP ET

Ekonomik kriz ve hayat bağlılığı her geçen gün belimizi bükerken, yaz aylarının yaklaşması en azından sebze meyve fiyatlarında indirim olacağı ihtimalini akıllara getirmişti. Kötü günler bitti derken eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu öyle bir açıklama yaptı ki vatandaşların hayallerini resmen yerle bir etti.

Reklam
Reklam

Koronavirüs pandemisi yavaş yavaş hayatımızdan çıkmaya başladı fakat bıraktığı etkiler hala devam ediyor. Özellikle ekonomik anlamda tüm dünya büyük bir krizin içine girmiş durumda. Ülkemizde buna bir de fırsatçılar ve stokçular eklenince her şey daha da içinden çıkılmaz hale geliyor. Özellikle sebze meyve fiyatlarında yaşanan artış vatandaşları çileden çıkarmış durumda. Birçok vatandaş yaz aylarının gelmesi ile birlikte “neyse ki fiyatlar düşecek” diye düşünmeye başladı. Ancak kara haber eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu’dan geldi. Babuşcu, tarımsal girdi fiyatlarının her geçen gün arttığına dikkat çekerek yaz aylarında domatesim kilosunun 30 liraya kadar yükselebileceğini söyledi.
 

Vatandaşın umudu yaz ayları

Domates, salatalık, biber ve taze fasulye gibi yaz sebzelerinin şu anda raflarda fiyatı oldukça yüksek notla vatandaşlar resmen sebze meyve alabilmek için yaz aylarını bekliyor. Çünkü yeni ürünlerle birlikte fiyatların da düşeceğine inanılıyor. Ancak bu konuda kötü haberi Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu verdi. Yaz aylarında Fiyat düşüşü bekleyen vatandaşları uyaran Babuşcu, tarımsal girdi maliyetlerine dikkat çekti.

Domatesin kilosu 30 TL olabilir

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmelerde vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Geçtiğimiz yıl mayıs ayında domatesin kilosunun 5 TL olduğunu hatırlatan Babuşcu, 2022 yılı mayıs ayında ise 20 TL olmasına dikkat çekti. Özellikle yaz gelince domatesin ucuzlamasını bekleyenlere Kara haberi veren Babuşcu, yaz aylarında domatesin kilosunun 30 TL olabileceğini söyledi. Tarımsal girdi fiyatlarının her geçen gün artmaya devam ettiğini belirten Babuşcu, pazarda ve markette fiyatların düşmesinin olası görünmediğini söyledi.