Kovan film konusu, Kovan film hakkında bilgiler

TAKİP ET

Netflix'in orijinal filmleri arasında yer alan 'Kovan' birçok kişi tarafından merak edildi. Başrollerinde ünlü oyuncu Meryem Uzerli oynayacak. Kovan film konusu ve incelemesi haberimizde

Reklam
Reklam

Netflix ’in yeni filmi ‘Kovan’ film, arıcılık mesleği ile uğraşan bir ailenin hayat hikayesini ele alıyor. Kısa sürede büyük ilgi gören filmde başroller dikkat çekerken uzun süredir televizyon ekranlarından uzak kalan Meryem Uzerli, filmde başrol olması büyük ilgi gördü. Arıcılık yaparak geçimini sağlayan Cemile teyze, aile kuşakları boyunca arıcılık yaparak günümüze kadar bu mesleği getirdi. İlerleyen yaşına rağmen hala güçlü ve becerikli olan Cemile teyze, hastalığa yenik düşerek arıcılıktan uzaklaşmıştır. Artvin’de yaşayan Cemile teyze, kızı ve torunu ile yaşamını sürdürüyor. Almanya’da yaşayan bir diğer kızı (Ayşe) gelmesi ile film seyrini değiştiriyor. Uzun yıllar televizyon ekranlarından uzak duran güzel oyuncu özel hayatı ile ilgili konuşmasa da sosyal medyada oldukça aktif. İkinci kez anne olan oyuncu kızının babası hakkında fazla konuşmuyor. Kovan filmi ile ekranlara dönen Meryem Uzerli, filmin yayınlanmasının ardıdan oldukça beğenildi. Hakan Karsak ile başrolleri paylaşan güzel oyuncu dizide ailesinden uzak yaşıyor.

Almanya’da yaşayan Ayşe’ye annesinin iyi olmadığı haberi gitmesi üzerine apar topar Türkiye’ye gelen Ayşe uzun yıllardır ailesinden uzak kaldığı için her şeyden bir haberdir. Ölüm döşeğinde ki annesi kızı Ayşe’den imkansızı istemesi üzerine Ayşe dayanamaz ve annesinin istediği işi yani arıların başına geçer.
 

Ayşe köye yerleştikten sonra filmin bir diğer önemli ismi Ahmet filme katılır. Ahmet, arıcılık konusunda Ayşe’ye yardım etmek ister ve bu yüzden geleneksel arı bilgilerini Ayşe’ye öğretmek ister. Ayşe ise moden yollarla arıcılık işini devam ettirmek ister. Ayşe arılar için yeni bilgiler öğrenirken ve onların en iyi yollarla yetiştirmek isterken tehdit unsuru ayılar ile karşılaşır.  Ayıların bölgeye inmesi ile birlikte yeni tedbirler almak isteyen genç kadın, bu süreçte hata yapar ve film değişir. Kamu spotu tarzında, dramatik film birçok kişi tarafından beğenildi. İmdb puanı 6,7 olan film Meryem Uzerli sayesinde daha çok dikkat çekmeyi başardı. Eylem Kaftan tarafından yönetmenliği yürütülen film Netflix’te yayında.

Kovan film oyuncu kadrosu

Meryem Uzerli – Ayşe

Feyyaz Duman – İlker

Hakan Karsak – Ahmet

Burcu Salihoglu – Mine

Sennur Nogaylar – Cemile

 

kovan filmi kovan filmi izle kovan filmi yorum kovan filmi ekşi kovan filmi oyuncuları