Kovid-19 ve üst solunum yolu hastalıkları Aralık ve Ocak'ta patlayacak

TAKİP ET

İstanbul Üniversitesi-İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek Kış aylarının gelmesi ile birlikte Üst solunum yolu enfeksiyonları ve covid-19 salgınına ilişkin önemli uyarılarda bulundu. Tükek, asıl Tehlikenin Aralık ve Ocak aylarında olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

İstanbul Üniversitesi-İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, Özellikle çocuklarda hastaneye ve yoğun bakıma yatmalar da artış olduğunu dile getirdi. başvuruların çocuklarda yetişkinlere oranla bir miktar daha fazla olduğunu söyleyen tükek aşırı bir yoğunluktan bahsetmenin söz konusu olmadığını dile getirdi. Ancak koronavirüs ve üst solunum yolu hastalıkları ile ilgili Aralık ve Ocak aylarının yoğunluğunun daha da artmasını beklediklerini söyleyen Tükek, coronavirüste de şu an için panik yapacak düzeyde bir artış olmadığını söyledi.

Çocuk polikliniklerinde yoğunluk var

Havaların soğuması ile birlikte salgın hastalıklarda da artış olduğuna dikkat çeken İstanbul Üniversitesi-İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, “Çocukluk çağı enfeksiyonları havaların soğumaya başlaması eylül, ekim aylarında okulların açılmasıyla birlikte zaten artar. Şu anda da en fazla yoğunluk nerede derseniz çocukluk çağı hastalıklarında, çocuk kliniklerinde” diye konuştu.