Köye dönecek gençlere müjde! Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi kapsamında 100 bin TL hibe verilecek.

TAKİP ET

Köyüne dönüp tarımla uğraşmak isteyenlere müjdeli haber verildi. Bakanlığın köyleri tekrar kalkındırma projesi kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi duyuruldu. Resmi Gazete'de bu proje hakkında yayımlanan tebliğe göre köye dönüş yapan vatandaşlara 100 bin TL hibe verilecek. Peki, Köye dönüş hibe başvuru şartları nelerdir? Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi nedir? Köye dönüş hibe başvurusundan kimler yararlanabilir? İşte yanıtı…

Reklam
Reklam

Köyünde tarımla uğraşacak olanlara müjdeli haber verildi. Tarım ve Orman Bakanlığınca Kırsal Kalkınma Destekleri özellikle köye dönüp burada kendi işini kurmak isteyen vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Köyleri kalkındırmak için yapılan proje birçok kişinin dikkatini çekiyor. Bakanlığın köyleri tekrar kalkındırma projesi kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi duyuruldu. Resmi Gazete’de bu proje hakkında yayımlanan tebliğe göre köye dönüş yapan vatandaşlara 100 bin TL hibe verilecek. Bu haber üzerine birçok vatandaş konuyla ilgili detaylı bilgi almak için araştırma yapmaya başladı. Kimlerin başvuru yapabileceği, başvuru şartları gibi pek çok konu araştırılıyor. Peki, Köye dönüş hibe başvuru şartları nelerdir? Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi nedir? Köye dönüş hibe başvurusundan kimler yararlanabilir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

 

Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi Nedir?

Köyünde tarım yapmak isteyen pek çok kişi tarafından merak edilen proje köyleri kalkındırmak için hayata geçirilen bir projedir. Vatandaşlar konuyla ilgili araştırma yaparken projeden kimlerin nasıl yararlanabileceği, hangi illerde hibe desteğinin verildiğini de merak ediyor. 

Geçtiğimiz yıllarda pilot bölge olarak bazı illerde başlayan bu proje vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Köyüne dönüp kendi tarımsal faaliyetlerini yaparak geçimini sürdürmek isteyenler 100 bin TL hibe desteğinden yararlanabiliyor. Üstelik uygulama ilk olarak Amasya, Düzce, İzmir ve Mardin illerinde kırsal alanda yaşayan veya yaşamayı taahhüt eden vatandaşlara sunuluyor.

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre tarım hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri konularında üniversite mezunlarının mahallinde uygulayacağı bitkisel ve hayvansal üretime yönelik projelere hibe desteği veriliyor. Hayvansal üretime yönelik destekleme projeleri kapsamında büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ile arı ve bal üretimi de hibe kapsamına alınıyor.


Köye Dönüş Hibesi Başvuru Şartları Nelerdir?

Köye dönüş hibesi başvuru yapmak isteyen kişiler başvuru şartlarını araştırmaktadır. Başvuruda bulunacak olan kişiler için başvuru şartları şu şekildedir:

100 bin TL hibe desteğinden yararlanarak köyde tarımsal ve hayvan yetiştiriciliği faaliyetlerinde bulunmak isteyenlerin bazı koşulları taşıması gerekiyor. Bu kapsamda T.C. vatandaşı olmak, tarım, hayvancılık, gıda ve su ürünleri, ormancılık eğitimi veren üniversitelerden mezun olmak şartları aranıyor. Daha önceden bakanlığın hibe programlarından yararlanmış olan mezunlara 100 bin TL hibe desteği verilmiyor. Aynı zamanda başvuru sahibinin başvuru tarihi itibarıyla askerlik görevini tamamlamış olmasına dikkat ediliyor. Ön başvurular Bakanlığın resmi web sitesi üzerinden yapıldıktan sonra 100 bin TL hibe başvuruları pilot illerde bulunan il müdürlüklerinden gerçekleştiriliyor.

Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi Köye dönüş hibe başvuru şartları nelerdir Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi nedir Köye dönüş hibe başvurusundan kimler yararlanabilir