KPSS 2022 başvuru tarihi ne zaman? KPSS başvuru tarihi belli oldu mu? KPSS başvuru ücreti ne kadar?

TAKİP ET

KPSS'ye hazırlanan adaylar başvuru tarihini kaçırmamak için araştırmaları hızlandırdı. KPSS'ye girecek olan adaylar başvuru tarihini ve ücretini merak ediyor. 2022 KPSS lisans, ön lisans ve ortaöğretim ile ilgili tüm detaylar haberin devamında…

Reklam
Reklam

KPSS’ye hazırlanan vatandaşlar başvuruların ne zaman yapılacağı araştırmalarını hızlandırdı. ÖSYM tarafından KPSS 2022 ile ilgili detayların açıklaması yapıldı. KPSS’ye girecek olan adayların belirtilen başvuru tarihlerinde tüm işlemlerini tamamlamış olmaları gerekiyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda KPSS lisans oturumu öncelikle genel yetenek-genel kültür testi ile başlayacak. KPSS 2022’ye dair tüm detayları haberimizin devamında bulabilirsiniz.
 

KPSS 2022 başvuruları ne zaman?


KPSS 2022 lisans başvuruları 24 Mayıs ve 6 Haziran tarihleri arasında yapılacak. KPSS lisans oturumu ilk olarak genel yetenek-genel kültür testi ile başlanacak. 31 Temmuz tarihinde genel yetenek- genel kültür sınavı ve eğitim bilimleri testi olacak.
6 Ağustos-7 Ağustos tarihlerinde alan bilgisi olacak. 14 Ağustos tarihinde ÖABT düzenlenecek. 27 Kasım tarihinde KPSS DHBT olacak.
 

Ortaöğretim ve ön lisans başvuru tarihi


KPSS ortaöğretim başvuru tarihi 1 Eylül ve 13 Eylül arasında olacak. KPSS ön lisans başvuruları 3 Ağustos ve 15 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. KPSS ortaöğretim oturumu 6 Kasım tarihinde, KPSS ön lisans oturumu 2 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek.
 

KPSS başvuru ücretleri


KPSS 2022 başvuru ücretinin ne kadar olacağı net şekilde ÖSYM’nin yayınlanacağı kılavuz ile belli olacak. Önce ki yıl KPSS lisans ücretleri ise şöyleydi:
KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu/Eğitim Bilimleri Oturumu (Her Bir Oturum İçin) : 90,00 TL
KPSS Alan Bilgisi Sınavları (Her Bir Oturum İçin) : 65,00 TL
ÖABT (Her Bir ÖABT Alanı İçin) : 90,00 TL