KPSS 2022 sınavı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat! Devlet Denetleme Kurulu Başkanı açıkladı: Problem var

TAKİP ET

KPSS 2022 sınavı ile ilgili skandal iddialar Dün sosyal medyanın gündemine bomba gibi düşmüştü. KPSS sorularının Yediiklim yayınevlerinin kitaplarında bulunduğu iddiaları sonrasında ÖSYM başkanı görevden alınmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile KPSS 2022 sınavı hakkında inceleme başlatıldı. Devlet Denetleme Kurulu Başkanı talimat sonrası ilk kez konuşarak problem olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

2022 KPSS lisans sınavı ile ilgili skandal iddiaların ardı arkası gelmiyor. Dün KPSS sınav sorularının daha önce Yediiklim yayınevleri kitapçıklarında sorulduğu iddiaları sosyal medyanın gündemine bomba gibi düşmüştü. ÖSYM den sıcağı sıcağına yapılan açıklamada ise iddialar yalanlanmıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam saatlerinde Devlet Denetleme kuruluna inceleme için talimat verdi. Gece saatlerinde ise resmi gazetede yayınlanan kararla birlikte ÖSYM başkanı Halis Aygün görevden alındı.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM KPSS SINAVI

KPSS 2022 lisans sınavı ile ilgili Dağlar sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı yaptıkları paylaşımlarda Yediiklim Yayınları'nın deneme sınavlarındaki soruların KPSS 2022 lisans sınavında birebir olarak sorulduğunu iddia etti. Çok geçmeden ÖSYM'den bu konuda yalanlama geldi ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devreye girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan akşam saatlerinde Devlet Denetleme kuruluna KPSS 2022 lisans sorularının incelenmesi yönünde talimat verdi. Gece saatlerinde ise ÖSYM başkanı Halis Aygün görevden alındı.

DEVLET DENETLEME KURULU BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Devlet Denetleme Kurulu 2022 KPSS lisans sınavı sorularına ilişkin inceleme başlattı. Sınavın iptal olup olmayacağım merak edilirken Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus arıcıdan da ilk açıklama geldi. Yunus aracı yaptığı açıklamada problemli bir durum olduğunu söyledi.