KPSS Ön Lisans sınavına kimler girebilir? Birinci sınıf Ön Lisans öğrencileri sınava girebilir mi?

TAKİP ET

KPSS Ön Lisans sınavı 2 yıllık üniversite mezunlarının memur kadrolarına atanmak için girmesi gereken sınavdır. KPSS Ön Lisans sınavı iki senede bir yapılan bir sınavdır. KPSS Ön Lisans hakkında merak edilen konuların başında ise KPSS Ön Lisans sınavına kimlerin girip giremeyeceğidir. Peki, KPSS Ön Lisans sınavına kimler girebilir? Birinci sınıf Ön Lisans öğrencileri sınava girebilir mi? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

KPSS Ön Lisans sınavı 2 yıllık üniversite mezunlarının memur kadrolarına atanmak için girmesi gereken sınavdır. KPSS Ön Lisans sınavı 2022-2022-2024 gibi sadece çift yıllarda yapılmaktadır. Yani sınav iki senede bir yapılmaktadır. Sınavın geçerlilik süresiyse 2 yıldır. Birçok Ön Lisans öğrencisi ise bu sene KPSS’ye girip giremeyeceğini merak etmektedir. 

KPSS Ön Lisans sınavına kimler girebilir? 

KPSS Ön Lisans sınavına kimlerin girebileceği merak ediliyor. Özelliklede Ön Lisans birinci sınıf öğrencilerinin sınava girip giremeyeceği araştırılıyor. 

Sınava Ön Lisans mezunları ve Ön Lisans 2. sınıf öğrencileri girebilmektedir. Ön Lisans 1. sınıf öğrencileri ise KPSS Ön Lisans sınavına girememektedir. 

Ön Lisans mezunu olup, lisans okuyan ama mezun olmamış öğrenciler isteğe başlı olarak KPSS Ön Lisans sınavına ya da KPSS’ye girebilir. 

Ön Lisanstan mezun olan adaylar ortaöğretim KPSS’ye giremez. Lisans mezunu olan bir aday da Ön Lisans ya da ortaöğretim sınavına giremez. 

Hem Ön Lisans hem de lisans bölümü mezunuysanız ÖSYM, en üst düzey eğitim durumunu dikkate aldığı için Ön Lisans sınavına giremezsiniz. 

Dikey Geçiş ile intibak sınıfı okuyanlar Ön Lisans KPSS’ye girebilir. 

KPSS Ön Lisans soru dağılımı nasıldır? 

KPSS Ön Lisans sınavında 60 genel kültür, 60 genel yetenek sorusu olmak üzere toplam 120 soru bulunmaktadır. KPSS Ön Lisans soru dağılımı ise şu şekildedir: 

Matematik ve Geometri: 30 

Türkçe: 30 

Tarih: 28 

Coğrafya: 18 

Vatandaşlık:

Güncel Bilgiler: 6

KPSS KSPSS ön lisans kpss ön lisans kpss ön lisans sınavı ösym