Kraliçe II. Elizabeth hakkında çok az bilinen 15 gerçek

TAKİP ET

İngiltere'nin en uzun süre hizmet veren hükümdarı olarak 96 yaşında vefat eden Kraliçe II. Elizabeth'in iyi bir hayat yaşadığı söylenebilir.

Reklam
Reklam

İlham veren lider ve onurlu hükümdarın hayal edebileceğinden çok daha fazla yönü vardı ve ailesi, ulusu ve dünyanın dört bir yanındaki birçok kişi onun kaybının yasını tutarken, tarihteki en büyük anlarından bazılarını yeniden yaşamak için şimdiden daha iyi bir zaman olabilir. Kraliçe II. Elizabeth hakkında daha az bilinen gerçekler için okumaya devam edin.

Kraliçe II. Elizabeth, 1952'de Britanya tahtına yükseldi. O zamandan ölümüne kadar, 70 yılı aşkın saltanatı, yalnızca herhangi bir İngiliz hükümdarının en uzunu değil, aynı zamanda dünyadaki herhangi bir egemen ülkenin hükümdarının en uzun ikinci hükümdarıydı.

2 Haziran 1953'teki taç giyme töreni, Birleşik Krallık'ta 27 milyon kişi ve dünya çapında milyonlarca izleyici tarafından izlenen, televizyonda yayınlanan ilk törendi.

Kraliçe'nin iki doğum günü vardı - 21 Nisan'daki gerçek doğum günü özel olarak kutlandı ve her yıl Haziran ayının ikinci Salı günü resmi bir kamu açıklaması yapıldı, çünkü hava geçit törenleri için daha iyi olduğu zamandı.

Bir çocuk olarak, Kraliçe II. Elizabeth adını doğru telaffuz edemedi, kendisine 'Lilibet' adını verdi, bu da daha sonra takma adı oldu. Görünüşe göre Prens Philip ona 'Lahana' derdi!

Hiç okula gitmedi ama onun yerine sarayda eğitim gördü!

Kraliçe Elizabeth, İngiliz kraliyet ailesinde orduda görev yapan ilk ve tek kadındı. İkinci Dünya Savaşı sırasında Kadın Yardımcı Bölgesel Hizmetine (ATS) girdiğinde 18 yaşındaydı.

Orduya katıldıktan sonra, diğer şeylerin yanı sıra kamyon tekerleklerini nasıl değiştireceğini ve araba motorlarını nasıl tamir edeceğini öğrenerek eğitimli bir tamirci oldu.

Kraliçe, ateş etmeyi ilk öğrendiğinde 14 yaşındaydı. Bu onun Nazilerle savaşma eğitiminin bir parçasıydı.

İngiltere Kraliçesi olarak dünyanın her yerine pasaportsuz seyahat edebildi.

Kraliyet ayrıcalığı altında Britanya hükümdarına verilen birçok özel hak uyarınca, Kraliçe'nin ülkesinde araba kullanmak için ehliyete ihtiyacı yoktu. Plakasız araba da kullanabilirdi.

Hayvanları severdi ve en sevdiği köpekler corgis'ti. 30'dan fazlasına sahipti ve onları yetiştirdi. Babası Kral George VI, 1933'te kraliyet ailesinin ilk corgi'si olan Dookie'yi satın aldıktan sonra corgis'e aşık oldu. Daha sonra, Kraliçe II. Elizabeth, kız kardeşi Prenses Margaret'in dachshund'u corgilerden biriyle çiftleştiğinde dorgi melezinin yaratılmasına yardım ettiği için itibar kazandı. .

Kraliçe II. Elizabeth, 2012 Londra Olimpiyatları'nın açılış görsellerinde efsanevi oyuncu Daniel Craig'in karşısında James Bond rolünde bir kamera hücresi yaptı. Corgis'ine de ekran süresi verildi!

1976'da Kraliçe II. Elizabeth, e-posta gönderen ilk hükümdar oldu. Ayrıca 2019'da ilk Instagram gönderisini yayınladı.

Winston Churchill ve Margaret Thatcher'dan Boris Johnson'a kadar 15 Birleşik Krallık Başbakanı tarafından görev yaptı. Doktorlar onu tıbbi gözetim altına almadan sadece iki gün önce, Liz Truss'u yeni Başbakan olarak atamıştı.

Kraliçe, alarm olarak her sabah saat 9'da penceresinin yanında 15 dakika boyunca kraliyet gaydacı oyunu oynadı. Bu gelenek 1843'te büyük büyük büyükannesi Kraliçe Victoria tarafından başlatıldı.