Kredi çekerken 'döviz almayacağım' imzası atmak zorunlu tutuldu!

TAKİP ET

Döviz kurlarının hızla yükselmesi sonrası bir çok vatandaş bankalardan kredi çekerek döviz aldıkları rotaya çıkmıştı. Bu durumun önüne geçmek isteyen BDDK, bankalara uyarı yazısı gönderdi ve müşterilerden amacına uygun olmayan krediler kullanmamalarına dair imza almalarını zorunlu tuttu.

Reklam
Reklam

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), tarafından alınan bir karar tüm bankalara ivedilikle ulaştırıldı. Yazıda, banka müşterilerinin amacına uygun kredi çekmemeleri için birtakım yeni düzenlemelerin getirildiği belirtildi.

Türk Lirası olarak verilen kredilerin amaca aykırı olarak işlemlere konu edilmemesine yönelik bir dizi önlem alındığının belirtildiği yazıda, bankanın gerekli incelemeleri yapması gerektiği aktarıldı.

Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu bankalarından kredi kullanarak bu parayı başka yere aktarmak suretiyle paradan para kazananlar hakkında işlem yapılacağını bildirmesi sonrası harekete geçen BDDK, kredi kullanmak isteyen tüm müşterilerden krediyi nereye kullanacaklarına dair taahhütname imzası almaya başladı. Banka müşterileri kredi çekme işlemleri sırasında kullandıkları kredi ile amaca aykırı işlemleri yapmayacağını taahhüt ederken bunların tespiti bankayı sorumlu tutmayacağına dair kağıt imzalıyor.



BANKA SORUMLU TUTULMAYACAK

Bankacılık uzmanlarının yaptığı açıklamalarda ise BDDK'nın inceleme işlemlerini artırdığını ve "kredi verdin, döviz aldı" cezasına maruz kalmamak için bu tür bir önlem aldığını belirtirlerken, müşterinin bankadan aldığı krediyle yapacağı işlem ne kadar takip edilirse edilsin serbest piyasa koşullarında herhangi bir bir yaptırımı olamayacağına dikkat çektiler.

 

bddk kredi şartları döviz almayacağım şartı taahüdname