Kredi Garanti Fonu nedir? KGF kimlere verilmektedir? KGF başvuruları nasıl yapılır?

TAKİP ET

Son zamanlarda döviz kurlarındaki dalgalanmalardan ötürü ekonomik terimlerle ilgili araştırmalarda arttı. Özelliklede bankalardan kredi çekenlerin merak ettiği konulardan biriside 'Kredi Garanti Fonu'dur. Peki, Kredi Garanti Fonu nedir? KGF kimlere verilmektedir? KGF başvuruları nasıl yapılır?

Reklam
Reklam

Kredi Garanti Fonu, küçük esnaf (KOBİ) için önemli konular arasında yer almaktadır. Kredi Garanti Fonu, KOBİ’ler için kullanılan sistem çatısı altında bir yapı olduğu biliniyor. 


Kredi Garanti Fonu (KGF) nedir? 

Kredi Garanti Fonu, KOBİ’lere destek vermek amaçlı, Banka kredisini kullanmaya mümkün kılabilmek için kefalet sağlamak amaçlı değerlendirilen bir fondur. Ayrıca bir teminat üzerinden bankalardaki kredi kullanma imkanı olarak da ele alınabilir. Bu konuda birçok farklı anlaşmalı banka üzerinden kullanma şansı elde edilebiliyor. 


KGF kimlere verilmektedir? 

KGF, özellikle küçük ve orta büyüklükteki işletmeler için sunulmuş olan bir fondur. Bunun haricinde kobi dışında da birçok farklı işletme bu fondan yararlanabilmektedir. Bir kefalet kuruluşu olmasıyla birlikte, Teminat yetersizliğinden dolayı kredi imkanlarından yeterli ceyar alınamayan kobi'ler için değerlendirilir. Böylelikle sağlanan avantaj sayesinde, bankalardan çekilemeyen kredi bu şekilde elde edilebilmektedir. 


KGF başvuruları nasıl yapılır? 

KGF ortağı olan ya da Kredi Veren herhangi birine başvurmak yeterlidir. Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığınca gerçekleştirilen bu kredi, anlaşmalı bankalar üzerinden sağlanmaktadır. Böylelikle yeterli teminatı olmayan birçok kobi, krediyi kendi koşulları doğrultusunda elde etme şansı yakalıyor. 

Böylece teminatından dolayı çekilemeyen kredi, elde edilmek suretiyle buna bağlı olarak taksitli biçimde geri ödemesi yapılabilir. Buradaki önemli noktalardan biriside anlaşmalı bankalar üzerinden bu krediye başvuru yapmaktır.

Kredi Garanti Fonu KGF KGF nedir KGF başvurusu KGF kimlere verilir