Kredi kaç ay ödenmezse icraya gider?

TAKİP ET

Kredi kartı veya kredi borcu olanların özellikle merak ettiği icra işlemleri araştırılmaya başlandı. Kredi borcu kaç ay ödenmezse icra geliyor sorusu ise sıklık kazandı. Her banka için farklılık gösterirken icra kuralları yasal takip süreci başlatması için meraklar arttı. Kredi kaç ay ödenmezse icra işlemi başlatılır? İşte kredi ve kredi kartı borç detayları haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

Kredi ya da kredi kart borcunu belli süre ödemeyenler için icra işlemleri başlatılmaktadır. Bu nedenle borcun ne kadar aksatılabileceği merak Borç ödenmediği her zaman faiz arttırımı olmaktadır. İcra işlemi ne zaman başlatılır sorusu ise sorulmaktadır. İşte detaylar...

Kredi kartı ya da kredinin son ödeme tarihi geçtiğinde banka tarafından kişinin cep telefonuna ve kayıtlı e postaya bildirim gitmektedir. Yine ödeme yapılmadığında ise borç faiz işlemeye başlar. Borcunuzu 30 gün boyunca ödemezseniz bir dönem gecikmeye girmiş olursunuz ve banka tarafından telefon, kısa mesaj, atm ve e-posta yolu ile ödeme yapmanız için daha sık bilgilendirilirsiniz.

Banka idari takip süreci nedir? 

Genel olarak bankalar 30 ila 60 gün arasında borçluyu takip sürecine tabi tutar. İdari takip başlatılması icra anlamına gelmez. Bu süreç kişinin borcunu ödemesi için zaman tanınması olarak görülür. Fakat bu süre içinde de kişi borcunu ödemezse banka bu sefer icra yoluyla borcun karşılığını almaya çalışır. Hukuki yollardan almaya çalışarak dosyanızı avukata gönderecek ve merkez bankası kayıtlarında kara listeye girmiş olacaksınız.

Yasal takip süreci ne zaman başlar? 

3 ay boyunca ödenmeyen kredi ya da kredi kartı için bankalar yasal takip sürecini başlatır. Bu durumdan sonra bütün kararlar banka üzerinden geçmektedir. Banka borçlu kişiyle 3 aylık ödenmeyen borç ve faizleriyle birlikte borcu almak için son konuşma yapar. 

Evdeki hangi eşyalar haczedilir? 

Evin en temel eşyalarına icra işlemektedir. Bunlar televiyon, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve fırın bu eşyalardan 1 den fazla varsa eşyalara el konulur. Bunun yanı sınra haciz memurları evde altın, gümüş, para gibi maddi değerli şeylerede el koyabilir. 

İcra ve Avukat Masrafı Ne Kadar ?

Avukat ve icra masrafı bankanın avukatla yapmış olduğu anlaşmaya göre değişiyor. Yasal olarak alınacak ücretler aşağıdaki gibidir.

İlk 35.000 TL için             % 12

Sonra ki 45.000 TL için     % 11

Sonra ki 80.000 TL için     % 8

Sonra ki 240.000 TL için   % 6

kredi borç kredi kart borç kredi icra kredi kartı icra kredi kaç ay ödenmezse icra gelir icra süresi