Kredi Kartına Hes kodu nasıl tanımlanır?

TAKİP ET

Ülkemizde devam eden pandemiden dolayı her yer Hes kodu ile giriş yapılmaktadır. Toplu taşıma araçlarında da Hes kodu kullanılması zorunlu olduğu için otobüs kartlarına Hes kodu yükleme uygulaması sıkça gündeme gelmektedir. Otobüs kartında para kalmadığında mağdur olmamak adına vatandaşlar kredi kartına Hes kodu yükleme işleminin nasıl yapıldığını araştırmaya başladı. Peki Kredi Kartına Hes kodu nasıl tanımlanır? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

Reklam
Reklam

Ülkemizde devam eden pandemiden dolayı her yer Hes kodu ile giriş yapılmaktadır. AVM, tiyatro, sinema ve stadyum gibi yerlere Hes kodu olmadan giriş yapılmamaktadır. Vatandaşların her gün kullandığı toplu taşıma araçlarında da Hes kodu kullanılması zorunlu olduğu için otobüs kartlarına Hes kodu yükleme uygulaması sıkça gündeme gelmektedir. Otobüs kartında para kalmadığında mağdur olmamak adına vatandaşlar kredi kartına Hes kodu yükleme işleminin nasıl yapıldığını araştırmaya başladı.

İstanbul Kredi Kartına Hes kodu nasıl tanımlanır?
İstanbul’da toplu taşıma araçlarında İstanbul Kart kullanılıyor. İstanbul Kartına Hes kodu yüklemek için https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul adresine girerek kullanıcı kaydı açtırarak kullanıcı adı ve şifrenizi alıp Hayat Eve Sığar uygulamasında bulunan Hes kodunu girerek İstanbul Kartına Hes kodu yüklenilir. 

İstanbul Kredi Kartına Hes kodu tanımlamak için yukarıdaki siteye giriş yaparak Kart Numarası yazan yere İstanbul Kart numaranızı değil kredi kartı numaranızı yazarak kredi kartına Hes kodu tanımlanır. 

Ankara Kredi Kartına Hes kodu nasıl tanımlanır?
Ankara Kart Ego Toplu Taşıma için EGO kartı kullanılmaktadır. EGO kartına Hes kodu tanımlamak için www.ego.gov.tr adresine giriş yaparak Online İşlemler menüsünden Hes Kodu tanımlama kısmına giriş yaparak Hes kodunu kredi kartına tanımlayabilirsiniz. Kredi kartına Hes kodu tanımlaması yapılırken T.C kimlik numarası ile kart sahibinin aynı kişi olması gerekir. Başkasının kredi kartına Hes kodu tanımlaması yapılmaz. 

Hes kodu yüklemesi sadece bir karta yapılmaktadır. Hes kodu ya İstanbul Kart veya Ankara Kart EGO kartlarına ya da kredi kartına yüklenebilir. Aynı anda ikisine de Hes kodu yüklenemez.

Kredi kartı Kredi kartına hes kodu yükleme Hes kodu