Kredi notu düşük olanlar Ziraat Bankası'ndan kredi çekebilir mi?

TAKİP ET

Kredi notu düşük olan kişiler ziraat bankasından kredi alıp alamayacaklarını birçok kez araştırdı. Sicili bozuk veya kredi notu düşük olan kişilerin özel bankalardan kredi alabilmesi güçtür. Ancak kamu bankası olan Ziraat Bankası'ndan kredi alabilmek daha kolaydır. Eğer devlet memuru veya emekliyseniz kredi almanız çok daha kolay olacaktır.

Reklam
Reklam

Eğer kredi siciliniz bozuk ise ilk olarak sahip olduğunuz sicilinizin neden bozuk olduğunu keşfetmeniz gerekir. Dosyanız icra takibinde ise mevcut borcunuzu ödemeniz ve dosyanızı takipten çıkarmanız gerekir. Kredi başvurusu yapacaksanız sicilinizin zarar görmesine sebep olan borçlarınızı kapatmanız yararınıza olacaktır. 

Eğer devlet memuru veya emekli iseniz düşük kredi notunuz ile kredi çekmek için kamu bankalarını tercih etmenizde fayda var. Ziraat Bankası gibi kamu bankalarından bu durumda kredi çekmeniz daha kolaydır. Devlet memuru veya emeklilerin, özel sektör çalışanlarına göre kredi başvuruları daha hızlı onaydan geçmektedir. Ek olarak şu bilgiyi de vermek isteriz, emekliler maaşlarını ziraat bankasından alır ise 100 bin TL’ye varan emekli kredisinden yaararlanabilirler.

 

Kredi başvurusu nasıl yapılır?

Kredi notunuz düşük olduğundan eğer SMS veya onlinedan başvuruda bulunursanız büyük ihtimalle başvurunuz reddedilecektir. Bu nedenle size önerimiz kredi başvurunuz için direkt banka şubesine gitmenizdir. 

Kredi taksitleri ertelenebilir mi?

Ziraat Bankası’ndan alacağınız ihtiyaç kredisinin 36 aya varan taksit imkanı vardır. Bir takım ihtiyaçlarınız adına kredi almayı planlıyorsanız ve durumunuz sıkışık ise, ödemenizin ilk taksiti için müşteri temsilcilerine 3 ay erteleme başvurusunda bulunabilirsiniz. 

kredi notu ziraat bankası