Krediden kesilen dosya masrafı şikayet dilekçesi nasıl yazılır? Krediden kesilen dosya masrafı iadesi nasıl alınır?

TAKİP ET

Krediden kesilen dosya masrafı şikayeti için kesilen dosya masrafı yeni düzenlemelere göre sınırlandırıldı. Krediden kesilen dosya masrafı ücreti için şikayette bulunmak isteyen kişiler neler yapması gerektiğini, nasıl yapması gerektiğini araştırmaktadır. Bu işlemden sonra bir avukat yardımı ile veya bankanız ile iletişime geçerek ücret talebinde bulunabilirsiniz. Peki, Krediden kesilen dosya masrafı şikayet dilekçesi nasıl yazılır? İşte merak edilen sorunun yanıtı haberimizde…

Reklam
Reklam

Krediden kesilen dosya masrafı şikayeti için kesilen dosya masrafı yeni düzenlemelere göre sınırlandırıldı. Krediden kesilen dosya masrafı ücretini talep etmeden önce kredi işleminiz sırasında hesap dökümü isteyerek ne kadar haksız ücret kesilmiş onu öğrenmek gerekmektedir.  Bu işlemden sonra bir avukat yardımı ile veya bankanız ile iletişime geçerek talep edebilirsiniz krediden kesilen dosya masrafı geri almak için başka kurum ve kuruluşlara güvenmeniz gerekir. Bu işlemden sonra bir avukat yardımı ile veya bankanız ile iletişime geçerek ücret talebinde bulunabilirsiniz. Bu konuyla ilgili şikayet dilekçesi yazmak isteyen kişiler internette araştırma yapıyor. Peki, Krediden kesilen dosya masrafı şikayet dilekçesi nasıl yazılır? İşte merak edilen sorunun yanıtı haberimizde…

Krediden Kesilen Dosya Masrafı Şikayet Dilekçesi Örneği Nasıl Yazılır?

Krediden kesilen dosya masrafı için yapılan yeni düzenleme doğrultusunda alınan ücretlere sınırlandırılma getirildi. Bu konuda mağduriyet yaşayan kişiler ödedikleri haksız ücret için geri ödeme almak istemektedirler. Bunun içinde gerekli kurumlara şikayet dilekçesi ile başvuru yapabilirler. Bu işlemden sonra bir avukat yardımı ile veya bankanız ile iletişime geçerek talep edebilirsiniz krediden kesilen dosya masrafı geri almak için başka kurum ve kuruluşlara güvenmeniz gerekir. Şikayet dilekçesi nasıl yazıldığını araştıran kişiler için dilekçe örneği şu şekildedir:

 

Krediden Kesilen Dosya Masrafı

…………………… KAYMAKAMLIĞI

(Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’na)

ŞİKAYETÇİ                         :   

ADRESİ                               :

E-POSTA VE TELEFON :

ŞİKAYET EDİLEN           :

ADRESİ : 

ŞİKAYET KONUSU MİKTAR  :

ŞİKAYET KONUSU   :Haksız şart ile Ayıplı Hizmet.

AÇIKLAMALAR:

 

 

1-)…………………. Bankası, ……………… şubesinden … /… /….. tarihinde ………………… adı altında ……………………….. – Türk Lirası nakit ödemeli kredi aldım.

2-)Banka ile işbu krediye ilişkin olarak sözleşme imzalamış bulunmaktayım. Ancak bu sözleşmenin bir örneği tarafıma verilmediği gibi önceden hazırlanmış matbu sözleşme olması dolayısıyla sözleşmenin içeriğine müdahale hakkım verilmemiş ve benimle de müzakere edilmemiştir. (4077/6. Madde )

 

 

3-)Kaldı ki sözleşmeler taraflar arasında akdedilirken, sözleşme hürriyeti ilkesine bağlı olarak taraflar arasında dengesizliğe yol açacak veya taraf aleyhine olacak bir maddenin hukuken bağlayıcılığı yoktur (4077/6. Madde )

4-)Krediye bağlı sözleşmelerde dosya masrafı ve benzeri isimler altında yapılacak kesintilerde taraf olan tüketiciye önceden bilgilendirme yapılması zorunluluğu bulunmaktadır. Yine bu bağlamda tüketici dosya masrafı işlemine bağlı olarak rıza ve onayını sözleşme içinde kaim bulunan madde karşısına kendi yazısıyla tarih ve imza koyması halinde bu sözleşmenin bağlayıcılık hükmü ile geçerliliği olacaktır. Aksi bir durum satıcının/kredi verenin ispat yükü yasal hüküm gereğidir (4077/6. Madde ). Eğer tüketici kendi rızası ile dosya masrafı ücretini ödemeyi kabul etmiş olsaydı bu duruma itiraz etme hakkı bulunmayacaktı. 

5-)Kredi veren, kredi sözleşmesi esnasında bu bilgileri vermek zorundadır. Fakat bu bilgileri vermekten imtina ederek ve bilerek tüketiciden hile ile gizleyip mağduriyetine sebebiyet vermektedir. Bu durum 4077 Sayılı kanunun ilgili 4/A maddesine göre ayıplı hizmettir. Tüketicinin, satıcıya ayıbı bildirme süresi dolayısıyla yasal olarak iki yıl ile sınırlıdır. Ve yasal seçimlilik haklarından birini tercih etme hakkına sahiptir. Dolayısıyla benden haksız ve hukuksuz olarak dosya masrafı adı altında alınan ………………….- Türk Lirası’nın tarafıma iade edilmesi gerekir.

İlgili Makale :   Siber Suçlar Şikayet Dilekçesi ve Şikayet Hattı

6-)Bahse konu şikâyet 4077 Sayılı Kanunun ilgili 22/5. Maddesi hükmü gereğince Hakem Heyeti yetki ve görev alanı içerisinde bulunmaktadır.

7-)İşbu şikâyet ikâmesinde Hakem Heyetine başvurmak zarureti doğmuştur.

HUKUKİ SEBEPLER: 4077 Sayılı Kanun ile diğer ilgili tüm mevzuat.

HUKUKİ DELİLLER  : Kredi Sözleşmesi, ödeme belgesi, ihtarname, posta gönderi ekleri, bilirkişi incelemesi, fazlaya ilişkin delil sunma.

NETİCE VE TALEP : Yukarıda arz ve izah edilen nedenlerle; haksız ve hukuksuz olarak alınmış bulunan ……………..- Türk Lirası bedelin tarafıma iade sine Karar verilmesini saygıyla arz ve talep ederim.    

Şikâyet Eden

(Ad, Soyad ve İmza)

Krediden kesilen dosya masrafı Krediden kesilen dosya masrafı dilekçesi Krediden kesilen dosya masrafı iadesi Krediden kesilen dosya masrafı şikayeti