Kremlin Sarayı: Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın süresine Putin karar verecek!

TAKİP ET

Rusya'nın sabah saatlerinden Ukrayna'ya karşı başlattığı askeri harekatlar ile ilgili bir açıklama yapan Kremlin Sarayı, söz konusu operasyonun ne zaman biteceğine Rusya lideri Putin'in karar vereceğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Rusya’nın Ukrayna'nın doğu bölgesinden saldırıya geçmesinde sonra resmi açıklama yayınlamayan Kremlin Sarayı, operasyonlara ilişkin ilk resmi yazısını dünya kamuoyu ile paylaştı.



Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna'ya karşı başlatılan operasyonun amacının 8 yıldır Kiev tarafından kurulmuş olan rejim nedeniyle uygulanan istismara ve soykırıma maruz kalan insanları korumak olduğunu söyledi. Dmitriy  yazılı açıklamasında ayrıca Rusya halkı da dahil olmak üzere tüm sivillere karşı kanlı suç işleyenlerin adalete teslim etmeden öte Ukrayna tarafından uygulanan Nazizm sisteminden ve aynı zamanda da militarizmden arındırmasına yönelik bir çaba gösterileceğini ifade etti.



'UKRAYNA'DAKİ YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİNE BİZ KARAR VERMEYECEĞİZ'

Söz konusu operasyonların ne zaman sonlanacağına dair bilgiler de paylaşan Peskov, Rusya’yı demir bir perde arkasına kapatmanın neredeyse imkansız olduğunu ve bu durumda da operasyon hedefe varana kadar devam edebileceğini söyledi. Bununla ilgili süreyi de Rusya Devlet Başkanı Putin'in belirleyeceğini vurgulayan Dmitriy, ellerindeki verilere göre de Rus halkının Donbass’taki Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri tanınma kararını da desteklediğini bildiklerini aktardı.

 

rusya ukrayna savaşı ukraynada son durumu kremlin sarayı savaş ne zaman biecek