Kreşte küçük çocuklara akıl almaz işkence! Görüntüler Tekirdağ'dan, sosyal medya ayağa kalktı

TAKİP ET

Tekirdağ Çerkezköy ilçesinde bir kreşte kaydedilen işkence görüntüleri infial yarattı. Kreşteki 2 öğretmenin küçük çocuklara uyguladığı şiddet kameralara saniye saniye yansıdı. Kreşte öğretmenlerin şiddetine maruz kalan çocuklardan birinin evde oyuncak bebeğinin ellerini arkaya bağlayarak uyutmaya çalışmasıyla ortaya çıkan gerçek kan dondurdu. Çocukların hal ve hareketlerinden şüphelenen aileler kreşteki güvenlik kameralarının incelenmesini isteyince dehşete düşüren gerçek gün yüzüne çıktı.

Reklam
Reklam

Çerkezköy’de fabrikalarda çalışan aileler çocuklarını bıraktıkları kreşte yaşanan olayı öğrenince büyük bir şok yaşadı. Kreşteki 2 öğretmenin küçük çocuklara uyguladığı şiddet görüntüleri görenleri dehşete düşürdü. 2 öğretmenin işkencesine maruz kalan küçük çocukların hal ve hareketlerinden şüphelenen ailelerin kreşteki güvenlik kameralarının incelenmesini talep etmesi üzerine kreşte çocukların yaşadığı dehşet ortaya çıktı. Ailelerin şikayeti üzerine ortaya çıkan gerçek görenlere bu kadar da olmaz dedirtti. İşte kan donduran olayın tüm detayları…

OYUNCAK BEBEĞİNİN ELLERİNİ ARKADAN BAĞLAYARAK UYUTMAYA ÇALIŞTI

Geride bıraktığımız aylarda Çerkezköy’de 3-4 yaş grubu çocukların gittiği kreşe çocuğunu bırakan anne E.E., kızı D.E.’nin evde oyuncak bebeğiyle oynadığı anlarda yaptığı hareketlerden şüphelendi. Küçük kızın oyuncak bebeğinin ellerini kurdeleyle arkadan bağlayarak uyutmaya çalıştığını gören anne E.E., ‘Kızım neden bebeğine böyle davranıyorsun?’ diye sorunca kızından ‘Uyuması lazım. Kreşte uyumayanları öğretmenlerimiz böyle uyutuyor’ cevabını aldı. Kızından duydukları karşısında büyük bir şok yaşayan anne E.E., kreşe çocuklarını bırakan diğer veliler ile oluşturdukları WhatsApp grubundan bazı velilerle iletişime geçti.

VELİLERİN KAMERALAR İNCELENSİN TALEBİNİ REDDETTİLER

WhatsApp grubu üzerinden iletişim kuran veliler çocuklarından duydukları karşısında hemen kreş yöneticileri ile görüşme talebinde bulundular. Ancak velilerin bu talebi karşılıksız kaldı. Çocukların söylediklerini kreş yönetimine iletmeye çalışan veliler, böyle bir durumun söz konusu olamayacağı ve kreşten memnun değillerse çocuklarını alabilecekleri şeklinde bir geri dönüşü aldılar. Veliler, kreşin 2022 yılı Haziran, Temmuz Ağustos aylarına ait güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesini talep etti. Ancak iddiaya göre, kreş yönetimi velilerin bu talebini reddetti ve bu velilerin çocuklarının kreşle ilişkisini keserek durumu velilere mail aracılığıyla bildirdi. 

ÇOCUKLARIN KAFASINA VURDUKLARI ANLAR ORTAYA ÇIKTI

Aldıkları bu geri dönüşlerin ardından Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na giden ve kreşle ilgili suç duyurusunda bulunan veliler, savcılığın kreşin kamera kayıtlarına el koyarak incelemeye alması talebinde bulundu. Velilerin talebi üzerine harekete geçen savcılık kamera kayıtlarına el koyarak görüntüleri inceleme altına aldı. İncelenen kamera kayıtlarında 2 öğretmenin çocukları hırpaladığı, sert davranışlarda bulunduğu ve portatif bazalarla kasıtlı bir şekilde defalarca çocukların kafasına vurdukları anlar yer aldı. Kameralara aldırış etmeden çocukları hırpalayan öğretmenlerin kasıtlı bir şekilde çocukların bazalarının üzerine ayakkabılarıyla bastıkları anlar da kameralara yansıdı.  LCD televizyona eli değen bir çocuğun ellerine vurulduğu, bazı çocukların ellerine peçete verilerek televizyon üzerindeki lekelerin sildirildiği anlar da güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Çocuklarla ilgilenmeyen öğretmenlerin sürekli cep telefonlarıyla vakit geçirdiği de görüntülerde yer aldı.