Kripto para piyasaları felaketi yaşıyor! Bitcoin resmen çakıldı

TAKİP ET

FED tarafından Kripto para yatırımcılarına yapılan uyarı sonrasında Piyasalar adeta alt üst oldu. Pazartesi gününden bu yana zaten düşme eğiliminde olan Bitcoin, gelen bu uyarı ile birlikte teknik seviyenin altına düştü ve çakıldı. Kripto para birimi Bitcoin geçtiğimiz hafta sonu 25 bin dolar olan kritik seviye aşmıştı ancak bugün yeniden geriledi.

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz hafta sonu 25 bin dolar olan kritik seviyeye Aşan Kripto para birimi Bitcoin bu hafta başından itibaren yeniden düşmeye başladı. Kripto paralarda rüzgar tersine dönerken özellikle FED yetkilileri tarafından yapılan uyarı sonrasında Bitcoin adeta çakıldı. Son günlerde artan baskı ile birlikte düşüş eğilimini sürdüren Bitcoin, yüzde 5.9 değer kaybetti. Bitcoin Fiyatı şu saatlerde 22 bin 45 dolar seviyesine kadar geriledi.

HAFTA BAŞINDAN BERİ DÜŞÜYOR

Hafta başından bu yana Kripto para piyasalarında başlayan düşüş eğilimi bugün de devam etti. Son 24 saat içinde Bitcoin düşüş hızlı artarken Kripto para piyasaları yüzde 6.1 değer kaybederek 1.1 trilyon doların altına geriledi. Bu sabah saatlerinde Bitcoin deki düşüş ise yüzde 5.9 oldu. En çok tercih edilen Kripto para birimi olan Bitcoin su saatlerde 22045 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Benzer düşüş eğilimi Ethereum'da da yaşanıyor. ETH'nin Değer kaybı yüzde 4.7 olurken şu sıralar 1755 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

KRİPTO PARA PİYASALARI İÇİN FELAKET UYARISI

Bitcoin piyasaları 2014 yılında büyük bir Siber saldırı ile karşı karşıya kalmıştı. Saldırganlar piyasaları ekleyerek tam 850000 adet Bitcoin çalmıştı. Mt. Gox Kurtlar ve bildikleri bitcoinleri alıcılara geri vereceklerini söylerken 8 yıl içerisinde 140.000 bitcoinim kurtarıldığı öğrenildi. Ancak bu durum Bitcoin piyasaları için bir felaket senaryosunu da beraberinde getirdi. Alıcılar bu Bitcoinleri aldıktan sonra satarsa piyasalarda önemli bir gerileme olabilir.