Kripto Para yakımı nedir, Coin yakma nedir ve neden yapılır? Coin Burn işlemi hakkında bilgiler

TAKİP ET

Kripto piyasasına ilişkin sorular araştırılmaktadır.Kripto piyasasında yer alan kripto para yakma işlemine ilişkin detaylar merak ediliyor. Kripto para yakma nedir? Coin yakma neden yapılır? Bu haberimizde Coin burn işlemi hakkında detayları sizler için derledik. İşte Coin burn ile ilgili detaylar...

Reklam
Reklam

Dünyanın en genç kripto para milyarderi Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, Shiba Inu geliştiricileri tarafından kendisine gönderilen 410 trilyon SHIB'yi yaktı. Bu yanmadan sonra SHIB'nin değeri yükseldi.Diğer Ethereum tabanlı kripto para birimleri ve jetonlar gibi, Buterin, kullanımdan kaldırılmış bir cüzdana göndererek bir yakma işlemi sağlıyor, "Cüzdanımda kalan SHIB'nin %90'ını yakmaya karar verdim. Kalan %10'u Hayır Kurumu'na bağışlanacak." ifadesini kullandı.Yatırımcılar ve kripto meraklıları, Coin Burn'ün ne olduğu ve neden olduğu sorusunu hızla keşfetmeye başladı.

Coin burn nedir?

Kripto para ekosisteminde oldukça yaygın olan "Coin Burn", "Token Burn" veya "Coin Burn", mevcut bir kripto para biriminin bir kısmının dolaşımdan kalıcı olarak kaldırılmasını ifade eder.Coin yakma işleminde yapılanlar şu şekilde açıklanabilir, önce geçersiz bir private key ile bir coin adresi oluşturun, ardından bu adresi paylaşın ve yakılacak coin miktarını bu adrese gönderin. Dolaşım miktarını kontrol etmek için çoğunlukla altcoinler ve küçük ölçekli tokenler tarafından kullanılır. Yatırımcıları teşvik etmek ve fiyatları dengeli tutmak için kullanılabilir.

Coin yakma kripto para yakma