'Kripto paralar caiz mi?' sorusuna Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan net yanıt!

TAKİP ET

Katıldığı bir televizyon programında gündeme dair kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kripto paraların caiz olup olmadığı hakkında da konuştu.

Reklam
Reklam

Diyanet İşler Prof.  Ali Erbaş, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunurken merak edilen bazı soruların yanıtlarını da verdi. Sigara ve alkol kullanımına ilişkin konuşan Erbaş, kripto paranın caiz mi yoksa  haram mı olduğuna dair değerlendirmelerde bulundu.



'SİGARA VE ALKOL HARAMDIR'

Dünya genelinde 1 yıl içerisinde ortalama 8 milyon 200 bin insanın sigara kullanımında  hayatını kaybettiğini söyleyen Prof.  Ali Erbaş, pis olan herşeyin haram kılındığını ve sigaranın da temiz olmadığını düşünürsek onun da hem israf hem de haram olduğunu söyledi.

KRİPTO PARA CAİZ Mİ DEĞİL Mİ

Kripto paranın caiz olup olmadığına dair de değerlendirmelerde bulunan Ali Erbaş, kripto paranın güvenilir olmadığını ve istismara açık olduğu için de caiz olarak nitelendiremeyeceklerini belirterek bununla ilgili uzman bir ismin tez konusu olarak aldığını ve tez bitene kadar da kripto paralar için caizdir yada değildir diyemiyoruz ifadelerini kullandı.

kripto para caizmi diyanet işleri başkanı ali erbaş