Kritik kabine toplantısı yarın yapılacak! 9 gün Kurban Bayramı tatili masada

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kritik kabine toplantısı yarın yapılacak. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin en önemli gündemleri ekonomik gelişmeler ve Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olup olmayacağı olacak. Peki, Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı? 27 Haziran kabine toplantısı saat kaçta başlıyor?

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanlığı kabinesi 27 Haziran Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanacak. Kabine toplantısının en önemli gündemlerinden biri de Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olup olmayacağı olacak. Kurban Bayramı tatili Bu yıl Normal şartlarda 4 gün olacaktı. Arife günü 8 Temmuz tarihine geliyor denk geliyor ve bayramın son günü ise 12 Temmuz… Ancak bayramın hemen ardından 15 Temmuz resmi tatilinin olması nedeniyle Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması gündemde olacak. Peki, Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı? 13 ve 14 Temmuz tatil olacak mı?

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında aynı zamanda son dönemlerde Yunanistan başbakanı Miçotakis’in Herkesin yaptığı açıklamalarda gündeme gelecek. Yunan yetkililerin son dönemlerde adalarla ilgili yaptığı provokatif yaklaşımlar ele alınırken atılacak adımlara da karar verilecek.

En önemli konu ekonomideki adımlar olacak

Cumhurbaşkanlığı kabinesinde Masadaki en önemli konu ekonomi ve enflasyonla mücadelede atılacak adımlar olacak. Geçtiğimiz hafta BDDK tarafından yapılan hamle ile Dolar ve Euro düşüşe geçmiş altın fiyatları da 1000 TL'nin altına inmişti. Hazine ve maliye bakanı Nurettin nebati konu ile ilgili bir sunum yapacak. Aynı zamanda toplantıda bundan sonra atılacak olan adımlarda değerlendirilecek.

Marmaris yangını da ele alınacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapılacak olan kabine toplantısında Marmaris'te bir şahsın çıkardığı yangın ve yangın sırasında verilen mücadele ile ilgili detaylar ele alınacak. Bundan sonrasında yeni bir felaketin yaşanmaması için alınacak önlemlerin de konuşulacağı toplantıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve tarım ve orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin önemli bilgilendirmeler yapması bekleniyor. Risk altındaki bölgelerde alınacak olan tedbirler toplantının önemli gündemlerinden biri olacak.

27 Haziran kabine toplantısı saat kaçta?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak olan kabine toplantısında alınan kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantının hemen ardından açıklayacak. Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının 27 Haziran Pazartesi günü saat 14.30 da başlayacağı tahmin ediliyor. Ayrıca bu kabine toplantısının Haziran ayının son toplantısı olması da bekleniyor.